úterý 12. května 2009

Autorská prezentace

Jitka Neradová se narodila někdy v minulém století.
Po studiu historie  se podvolila dobrodružné stránce své povahy a stala se učitelkou.
Po téměř dvaceti letech za katedrou dospěla k rozhodnutí, že když lze přežít v džungli českého školství, jsou možné i jiné výstřednosti, jako třeba vydávání knih.
V roce 2007 vydala v nakladatelství Jalna svůj první román o Janu Heřmanovi, velkém klavíristovi první poloviny dvacátého století.
Do podobného časového úseku se nyní vrací i ve své druhé knize, na fiktivní cestě Odnikud nikam.
Jde o příběh Neveklovska, připomíná vystěhování kraje mezi Vltavou a Sázavou za druhé světové války, http://www.neveklov.cz/projekt-vystehovani-neveklovska.php

 komunistický útlum s nádechem Pražského jara, normalizační přežívání i rozpačité vydechnutí lehce přidušené sametovostí převratu.
Autorka se novodobé historii aktivně věnuje se svými studenty,http://www.gtmskola.cz/gtmskola.php, dvacáté století nikterak netabuizuje, naopak, snaží se dobu nedávno minulou stále připomínat.

Ale nejen historií člověk může býti živ. Proto kromě školní práce ještě publikuje, v tisku i na internetu, píše divadelní hry pro děti a jako režisérka je uvádí v pražském divadle Karla Hackera - Jiskra. http://www.divadlokh.cz/
Pro své čtenáře do budoucna chystá román o Přemyslu Otakaru I. a na cestu do tramvaje kapesní vydání veselých školních perliček.
A VESELÉ ŠKOLNÍ PERLIČKY JIŽ VYŠLY: POD NÁZVEM 

                          TŘÍDNÍ KNÍŽKA DO TRAMVAJE

Žádné komentáře:

Okomentovat