úterý 21. září 2010

Demonstrace na Letné

U nás se dnes demonstrovalo. A že to byl nával. Ani jsem se nemohla vrátit domů, demonstranti docela blokli dopravu. Ale zase nijak zásadně, v páteční špičce to bývá mnohem horší. Jen tunelem normálně nikdo nechodí, dnes se tam procházeli hasiči:-)My jsme nemanifestovali, jsme privátní škola, ale vedla jsem diskusi s dětmi. Podotýkám, že jsme většinově pravicově orientovaná škola, děti se svým příklonem doprava nikterak netají. Jde samozřejmě o rodinný názor, čímž se dostáváme do širšího myšlenkového spektra. Děti prostě ještě v tomto věku interpretují domácí názory. Přesto ani naši malí pravičáci nesouhlasí. A nesouhlasím a hlavně nerozumím ani já. Nemám v zásadě nic proti úsporám, sama jsem dost spořivý (našli by se i tací,co by řekli škudlivý:-)) typ:-). Přesto nechápu myšlenkové pochody někoho, kdo vymyslí, že peníze se vezmou hasičům, policistům a potažmo zdravotnickému personálu - tam snad už ani není kde brát:-). Osobně to vnímám jak aroganci moci. Již pan Mňačko psal, jak chutná moc (klasický studentský vtip s háčkem na konci už mě nerozhodí:-). Prostě nechápu, že stavíme předražené dálnice, poslanci poletují mezi Prahou a Ostravou a kdyby náhodou měli zaplatit za lístek MHD, kterou stejně nikdo z nich nepoužívá, nechají si to proplatit, ČEZ se topí v miliardách, stejně jako vedení drah a naše úsporné kroky budou brát zdravotníkům a hasičům, bez kterých to prostě nejde? A co nějaká transparentnost, kam vůbec ty peníze mizí? Třeba na Letné, už asi dva roky platíme modrou zónu. Ale nic se tady nezměnilo. Já, z podstaty rýpavý člověk, zásobuji radnici zvědavými maily, kam ty peníze za parkování jdou, když tady nic nového není a nefunguje? A co byste řekli? Dělají mrtvého brouka. Takže kdybych si stěžovala ústřednímu topení, efekt by byl stejný. Já to sice nevzdám, ale je to takový boj s větrnými mlýny. A v malém. Kam mizí peníze ve velkém, když je pak musíme tahat z peněz zdravotních sestřiček či hasičů? Kde to k sakru žijeme, že si nevážíme této práce, bez které to prostě nejde? No, ptát se samozřejmě můžu a je mi to zjevně na dvě věci. Když se naše špičky vyjadřuji k dnešní letenské demonstraci tak pohrdavě, jakože to nás přeci nezajímá, ať si křičí, my už jsme přeci rozhodli? Pak nemá cenu klást otázky. Snad jen nějaké radikální řešení, otázka je ovšem jaké? A navíc je dneska Mezinárodní den Alzehimerovy choroby. Ten zatracený Němec, co nám bere věci....:-)Kdyby tak chtěl sebrat některé naše povedené politiky. Myslím, že by se na ně velmi rychle zapomnělo. A peníze, které mrháme na jejich ministerské platy by se mohly věnovat na výzkum této děsivé choroby. To by mělo alespoň smysl a význam. Přála bych si to.

4 komentáře:

  1. Milá Jitko, souhlasím se vším, co jste napsala.I já a celá moje rodina jsme pravou vpřed, ale tady opravdu nechápu a hlavně jako pracovník ve zdravotnictví!Kdybych mohla změnit směr svých daní, hned bych nějakého "toho Němce" podpořila.Je smutné, když se bere tam, kde většina z nás pracovat nechce a nebo odtud uteče!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky souhlasím. Navíc jsem dnes cestou ze školy slyšela, že si teď, v době úspor, "nahoře" rozdali vysoké odměny. To už mi hlava vůbec nebere:-( Jo a stížnosti musíte poslat doporučeně poštou, pak na ně musí úřad odpovědět:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím!!! A přiznám se, že už tomu někdy nerozumím, co se u nás děje a co všechno u nás lze!!
    Momentálně jsem naštvaná, protože jsem včera viděla na vlastní oči na několika stech hektarech novou elektrárnu, která tak příšerným způsobem zdevastovala moji milovanou krajinu a vypadá to jak na Marsu a ne jako na jihu Čech!!
    A asi kvůli těmto panelům budu mít příští rok dražší eletřinu..........
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a jitko...a nikdo by je nehledal ty politiky..kdyby zmizely..já tedy rozhodně ne..sebrat prachy nepedagogickímu personálu..to zas štve mě..však oni nám ve školce pomáhají..taky musí mít vztah k dětem za pár šupů aještě jim budou brát..anám vlstně asi taky...hnus!

    OdpovědětVymazat