pátek 1. října 2010

Nové kalhoty

Vyndala jsem podzimní kalhoty. „Sakra, nějak se srazily. A ty druhé taky, to je tedy hrůza, co se to s těmi textiliemi děje. Člověk je chvíli nechá ležet bez dozoru a oni se klidně zdrcnou.“  Pokud se nechci celou zimu klepat v pláťákách na gumu,J nezbylo než vyrazit na nákup. Cílem byly nové džíny. Na Letné je neprodává žádná anorektička, ale pořádný chlap jako hora. I tak jsem vstupovala s drobnými obavami, kterých mě trochu zbavil předchozí zákazník. Takový malý kulatý soudeček, pán ho ovšem bez problémů oblékl. Ten jásavý hlahol, který úspěšnou koupi provázel, se mi zdál povědomý, a tak jsem při bližším průzkumu zjistila, že se jedná o Romana Skamene. Prince ani chuďase už by mu také nikdo nevěřilJ Vznesla jsem nesmělý dotaz na obří velikosti, prodavač mě přejel zkušeným pohledem a vyřkl číslovku, která mě málem porazila. Spolkla jsem poznámku, že si kupuji o dvě čísla menší, a nechala si apaticky vybrat zmíněnou velikost.  A vklouzla jsem do ní jako pod peřinkuJ, pán je zjevně odborník na svém místě, a já se zase po dlouhé době v kalhotách neškrtím. Cedulku s velikostí jsem samozřejmě fikaně odstřihla a budu je vydávat za svoje standardní číslo. Kalhoty tedy mám, pohodlné, celkem šik. Jestli se ale do nich příští rok nevejdu, tak se snad……………………………..........                                                                                                                                   

...................................................................asi dám k filmu. Jako jeho nová Helena RůžičkováJ

7 komentářů:

  1. Tak tohle znám až moc dobře z vlastní zkušenosti:-) Hlavně, že kalhoty sedí a neškrtí!

    OdpovědětVymazat
  2. ...s přílišnou srážlivostí textilií mám rovněž bohatou zkušenost... Skoro celý šatník zdrcnutých věcí. U mě opravdu platí... nemít co na sebe! Tak čekám na lepší časy, až se už konečně do něčeho nasoukám. Z druhé strany, jak mě nedávno poučila moje známá, žena určitého věku si musí vybrat - buď nějaké to kilečko na víc nebo vrásky!

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám sražených kalhot, sukní a dokonce i halenek také poměrně dost! Bohužel, já se moc ráda najím a na držení diet vůbec nejsem.Jitko, vaše řešení je kouzelné! I já pojedu na podzimní nákup a z toho, že už nenakupuji vel. 36 se rozhodně hroutit nebudu! Já fakt nechápu, jak nekvalitní máme textil! Chvíli leží na dně ve skříni a sráží se čím dál více!!! :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já to asi taky špatně peru!!! :-)) Občas se mi něco srazí zcela nečekaně! ;-)
    Cedulky stříhám taky- u všeho, ale proto, že je nesnesu- vadí mi!!! asi nějaká úchylka..ovšem tvoje zdůvodnění mě dostalo!!! To jsem se fakt pobavila...no ale je to tak, jak píšeš! :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Zdrcávání??Taky to máte??Mně se zdrcávají pouze na určitých místech..kalhoty hloupý..a zatím vzdoruju...tak se škrtím..blbec. Potřebuju dospět k Vlaďčině pohledu a přiznat si, že když mě zuby nebolí..jídlo je můj koníček:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, možná se vám ty věci zdrcávají z toho důvodu, že odstříháváte cedulky a nepřečtete si návod, jak se to oblečení má správně prát:)) a taky aviváží...aviváž vlákno poškozuje, takže oblečení ztrácí svůj původní tvar + když k tomu přidáte praní na 40°...je to prostě odepsané:))

    OdpovědětVymazat
  7. Také vám moc děkuji za velice vyčerpávající komentář... Já bych si také chtěla pořídit nějaké ty kalhoty , ale stále tak nějak moc nevím, odkud bych si je mohla pořídit... Nevíte někdo ještě nějaké jiné alternativní stránky? Pokud ano, děkuji moc, pokud ne, omlouvám se.

    OdpovědětVymazat