úterý 30. listopadu 2010

Besídka

....bývalých žáků zvláštní školy, napadne mě vždycky při slově besídka. Ovšem dnešním dětem to už nic neříká a mnohdy se i cítí uraženy, když toto spojení použiju. Stejně tak bych ho neměla používat ani při zmínce o dnešní velké slávě, ovšem mě vždycky automaticky s podobnou akcí naskočí slovo besídka:-). Nicméně své obsese musíme potlačovat a tak dneska nešlo o besídku, ale o velkolepou oslavu výročí vzniku školy. Umístěno bylo do reprezentativních prostor hotelu Anděl ( nečekaně na Andělu:-)) Monstrózní akce připravovaná od loňska se myslím vydařila ( i když zas a znovu mě překvapuje, jak na něco peníze jsou a na něco zase ne:-) ) Oficiální program nebyl dlouhý ani příliš nudný, dorazily i  pozvané osobnosti, a hlavně přišli naši absolventi. A je vždycky milé setkat se s dětmi, které o přestávkách do sebe mydlily penálem a hádaly se o svačinu, a najednou jsou z nich dospělí seriozní lidé, mnozí i velmi úspěšní ve svých už vystudovaných profesích. Proto mám tyto akce ráda, i když jinak se oficialitám raději vyhýbám. Tentokrát jsem si přátelsky popovídala se zástupci svých tří maturitních ročníků ( a nejen s nimi) a domů se proti svým plánům nevrátila v sedm, alébrž o desáté. Zítra bude tedy těžký pracovní den. Ale oslava výročí se vydařila. Jestli ovšem budu účinkovat i na dalším výročí, pak už zřejmě jako muzejní kousek:-)

2 komentáře:

  1. Moc milé! Já patřím k těm, co měli na střední škole profesora,jehož znalost, um, charizma a lidství mě dovedly k tomu, co jsem dělat chtěla.Bezbolestně mě naučili znát a milovat přírodu, chemii a i trošku té fyziky.A proto jsem dnes tam , kde jsem! Učitel má velikou moc a dokáže změnit život ve vteřinkách , at´na tu či onu stranu.
    Možná bych tady mohla veřejně uctít své učitelské a lidské idoly ,paní profesorka Ptáčková - frncoužština, Jochová -český jazyk a král bude profesor Jiří Šolc -dějepis! a posléze manželé Suchánkovi chemie! Já musím poděkovat,že mě tito lidé učili a jistě něco naučili. Díky :O)

    OdpovědětVymazat
  2. No jo my máme besídky třikrát do roka..ale letos to s těmi mými dtmi bude fakt jak zúvodu tvého článku..jsou fakt nemožný:-(

    OdpovědětVymazat