neděle 7. listopadu 2010

O velkém snu

Už dlouho jsem si tady nepohrávala s nedělním čtením, jako by na knihu najednou nezbýval čas. Nicméně ráda tuto svou rubriku opráším, podzimní odpoledne jsou dlouháJ, a knihy jsou dobrý průvodce listopadovými plískanicemi. A dnes začnu rovnou zmínkou o nové knížce. Ne sice mojí, ale i tak zase jednou bude blog plnit svůj původní účel, a tím byla knižní propagace J .Vím velmi dobře, že je těžké knihu napsat, ale mnohem těžší je jí vydat a následně prodat.  To je opravdu běh na dlouhou trať. A tak mě potěšilo, že v tomto pro mnohé don kichotském snažení nejsem sama. Dostala se mi do rukou půvabná knížečka jedné mojí maminky. Ne snad, že já bych měla víc matek. To je termín pro maminky mých studentůJ  Jde o knihu o dětech a pro děti, a jelikož je tady na blogu hodně matek s malými dětmi, mohl by to jistě i být vhodný vánoční dárek. Kniha se jmenuje Sněhuláček aneb o jednom velkém snu malé holky a napsala ji Věra Vojtěchová. A jistě ve všech velkých knihkupectvích k sehnání. Navíc ji sama doprovodila půvabnými ilustracemi, takže je nejen co číst, ale i na co se koukat. Pro děti jako stvořené. Je to povídání milé, pohladí po duši i po oku, a takových knih je třeba. Já pro malé děti psát neumím, a jelikož chystám další příběh z drsné válečné doby, asi ani pro citlivé dušeJ . Ale zase píšu ráda a pořádJ, je to trochu terapie. Ovšem neděle je den pro čtení a tak se mu jdu věnovat:-) A co právě čtete Vy? (zvědavá jsem taky pořádně:-))

7 komentářů:

  1. Já mám právě období Mika Waltariho :-)
    Dočetla jsem Krvavou lázeň a teď čtu Šťastnou hvězdu. (Román navazující na Krvavou lázeň.)

    OdpovědětVymazat
  2. hehe, slušelo by se napsat, že právě čtu "Odnikud nikam", že? :-))...ale to mám přece už dááávno přečtené ;-)
    Takže popravdě:
    Zjistila jsem, že mi nějak uniká (ono je toho tedy víc), ale současná česká próza. Čtu "Život černobílého jehněte" od Tomáše Zmeškala (doporučila mi jedna paní prof. gymplu,takže to beru jako jistou záruku kvality :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Když odečtu manuál od foťáku a učebnici franiny, tak se chystám na čtení povídek Jana Balabána

    OdpovědětVymazat
  4. Ani se neptejte,já teď v akci "Kila dolů" čtu o hubnutí:-)A taky jsem dočetla 2 knihy o autismu.
    Váš tip vypadá zajímavě, podívám se na knížku v knihkupectví, možná by se líbila naší Lucce.

    OdpovědětVymazat
  5. Byly doby, kdy jsem tyhle knihy kupovala a těšila se, jak je budu číst své dceři. Mou favoritkou bylo a je Pět minut před večeří Ivy Procházkové. Jenže mám doma čtyři mužské; jediná "pohlavně" spřízněná duše v naší domácnosti je naše osmiletá kočka Plýša. Teplé lidské slovo je pro ni sice velmi důležité a denně se ho dožaduje, ale čtení by asi neocenila . . .
    Ale já jsem teď přečetla dvě knihy, které doporučuju každému na potkání. Nebe nemá dno Hany Andronikové (obrovský kontrast ve srovnání s její prvotinou Zvuk slunečních hodin) a Mendelův trpaslík Simona Mawera (a už se těším na jeho Skleněný pokoj; Angličan, který si dal tu práci poznávat naši zemi a hlavně naši historii, má skvělý styl a nezapře suchý anglický humor, byť místy poněkud černý).
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  6. Jo jo, taky ještě čtu knihy o hubnutí ach jo.

    OdpovědětVymazat