pátek 26. listopadu 2010

Teorie relativity

Chystáme velkolepou oslavu výročí školy. V souvislosti s výroční párty se připravují různá ohlédnutí zpět. Dokonce se na to vyčlenil celý pracovní týden, byl nazván týdnem projektovým, a v jeho průběhu i děti připravují různé krátké výstupy na tu velkou slávu. My jsme třeba točili film o historii školy. Se sběrem materiálu souviselo i pátrání mezi starými fotografiemi. Tím pádem studenti objevili dosud netušenou věc, a tudíž, že i učitelky byly mladé. A tak se mi dostalo několika udivených výkřiků:
         „Jé, paní učitelko, vy jste ale byla mladá. A hezká:-).“
Nechci se tedy ptát, co jsem teď:-) Dosud si asi většina studentů myslela, že učitelky se rodí staré a s křídou v ruce. V tomto směru byl pro ně projektový týden vskutku osvětový. Pro mě zase více „depresivní,“ ten pohled zpátky vskutku není radostný. No, to je špatně řečeno. Současný pohled není radostný, ten čas vážně hrozně letí. A takový postřeh. Celý život bojuji s nadváhou, celý život mám pocit, že jsem obézní. A když vidím ty fotky, najednou jinýma očima, tak taky vidím štíhlou holku. Škoda, že je to pryč. Už bych se netrápila zbytečnými dietami, které mě pronásledují dodnes. A napadá mě s určitou nadějí, že až pohlédnu za dalších deset let na současné fotky, také třeba budu mít pocit, že vidím mladou štíhlou holku (kterou teď v zrcadle marně hledám:-)) Tak už se na tu dobu těším. Všechno je totiž relativní:-)

i taková jsem byla:-)

3 komentáře:

  1. Musím souhlasit, že někdy pohled zpět může působit lehce depresivně, ale na druhou stranu, mám i pár fotek z období dávno minulého a na některých si připadám jako svoje o mnoho let starší sestra a na některých jako můj mladší bratr! Holt, člověk si nevybere! Ovšem , paní učitelko, to dítě na fotografii je opravdu sladké a podle lehkého fousku okolo úst, zřejmě okusovalo křídu! Krásné dny :o) V.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo Jitko, tohle znám moc důvěrně. Jako by ste psala o mně.

    OdpovědětVymazat
  3. A o mně taky, jsem na tom stejně. Ať se vám ten projektový týden podaří!

    OdpovědětVymazat