středa 29. prosince 2010

Zadarmo

Jak je v Praze něco zadarmo, vracíme se zpátky do minulosti, do časů nekonečných front. A je jedno, že mrzne až praští. Měla bych být zvyklá, přesto vždycky zapomenu a pak jsem překvapená. Jako dnes odpoledne. Už čtyři dlouhá léta máme na Letné zavřené Technické muzeum. V době rekonstrukce ho stačili i náležitě vytunelovat, jak onehdá proběhlo tiskem a což se stává českým národním rituálem. A to byl v čele muž s opravdu historickým jménem, jakýsi Horymír - čí, to už si nepamatuji, ale zjevně nepádil k Neumětelům, ale tipla bych to někam na Seychely.:-) Nicméně muzeum se má znovu otevírat s novým vedením a dnes byl takový ukázkový den. Říkala jsem si, že když to mám u nosu, bylo by to hezké zpestření vánočního volna. Zejména, když mi paní doktorka dneska dala další injekci a tak zase mohu chvíli chodit jako člověk. A tak jsem se vypravila. Ovšem cíle jsem se nedobrala. Již zmíněná fronta mě o požitek z návštěvy muzea obrala. Jako bytostný odpůrce front bych tu nestála ani normálně, natož v takovém mrazu. Přesto se fronta klikatila dost daleko a zdálo se, že zájemců o kulturní zážitek dokonce přibývá. A tady jsem také zaslechla onu větu, že když je v Praze něco zadarmo, jdou lidi i do muzea. Já jsem tedy nešla, ale zase jsem své chátrající tělo protáhla po Letné a to je co říct:-) A do muzea se vypravím až za nějaký obolos. Bez fronty.

5 komentářů:

  1. Původně jsem chtěla Val vylákat do Technického muzea, protože vím, že by se jí to dost líbilo... Ani jsem nevěděla, že je to dnes zadarmo, ale řekla jsem si, že když je otevřené jen na jeden den, tak tam budou (tím spíše o vánočních prázdninách) nesnesitelné fronty a raději jsem zvolila jiný cíl a tohle si nechala, až bude otevřené regulerně. Vidím, že jsem se nespletla :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I nás se babička snažila vmanipulovat do TM :-) ZADARMO fakt dělá divy ;-) Ale my si počkáme, až opadnou mrazy a fronty a s klidem nějakou tou korunou přispějeme do kulturní pokladničky státu. Jsem zvědavá, jak ho za ty roky vylepšili! Kdysi jsem tam s Majdou byla, ale dost jsem se nadřela-tak doufám, že dodželi stavební zákon o bezbar. přístupu!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zas je lepší když je fronta u muzea, než na párky:-) Fronty taky nesnáším...

    OdpovědětVymazat
  4. Je to tak, už se ale totíž vidím ,ze kdybych se dostala do PRAHY a je nas6 určitě bych využila příležitosti "zdarma"! Ale manžel a decka by mě snad zabili!

    OdpovědětVymazat
  5. Skoro jako v Paříži :oD
    Nu, vyrostli jsme v tom. Jenže pořád lepší fronty na kulturu než na pomeranče a banány pro děcka, že jo :o)
    Krásné dny Jitko

    OdpovědětVymazat