úterý 22. února 2011

Děcka jsou v pohodě

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy.

   Tolik oficiální text o tomto filmu. Vypravili jsme se na něj v dnešním mrazivém podvečeru do kina Oko. Když už máme na Praze 7 takové Bijooko, je škoda ho nevyužít. Kino je to staré, s atmosférou, bez popcornu:-) A film měl dobré kritiky, takže stálo za to ho vidět.A fakt stálo. Zajímavý pohled na vztahy, povedený kousek. Akorát, že mi to nepřišlo příliš jako komedie, ale to je asi spíš mým současným rozpoložením. Každopádně dobrý film,stojí za to:-) I ten pohledný biologický otec:-)

2 komentáře:

  1. Jitko já ráda vzpomínám na návštěvy kina Ponrepo. Nová kina jsou velká prostorná nemusí se člověk mačkat, povětšině tam sedí jen pár lidu. Jenže návětěva kina staršího vydání má jistě atmosféru přinejmenším milou. A děkuji za kinotip :o)

    OdpovědětVymazat