pondělí 14. února 2011

Levicový oběd

  Dnes jsem poobědvala levicově laděné jídlo, měla jsem kuřecí řízek:-) a ten je podle našeho pana prezidenta politicky nekorektní, je to levicové jídlo! Vážně, nevymýšlím si. V pořádku je řízek vepřový, ovšem kuřecí, ten je podezřelý. Docela jsem se pobavila. Slyšela jsem to v nějakém zpravodajském pořadu a patrně to bylo vytrženo z kontextu, ale vzhledem k tomu, že pan prezident se rád vyjadřuje k úplně všemu, je i tato jeho hluboká myšlenka docela dobře možná. Navíc to bylo jediné místo k pousmání, protože hlavní téma pořadu byla Blanka. Nikoli Matraggi, ale ta, co mi už dlouho pěkně pije krev. Onen slavný tunel, který se stal tunelem i ve svém negativním slova smyslu. Když jsem ovšem včera slyšela, co peněz se tam utopilo, bral mě čert. Po první lednové výplatě dvojnásobně. Lépe je žádné zpravodajství nesledovat, protože neustále si potvrzovat fakt, že být slušným člověkem v téhle zemi není prostě in, nesvědčí mojí nervové soustavě. Je jednoduché vzít peníze státním zaměstnancům a přitom si nechat utéci miliardy tunelem Blanka. Fascinuje mě, že to nikdo neřeší, nikdo za to není odpovědný, prostě klídek a pohoda. Berou se peníze nemocným dětem, školám, hasičům, jezdíme po rozbitých silnicích. A nedostavěná Blanka polyká miliardy, což je z hlediska vládní garnitury v pořádku. Nečas vyhlašuje, jak skvěle šetří, že hasičům nepřidá ani korunu, a přitom si spokojeně tloustne. Asi obědvá ten vepřový řízek. Ono nakonec to Klausovo komické sdělení nebude tak od věci. Kdoví, jak si to kluci šifrují. Ale valentinské to rozhodně nebude.


7 komentářů:

  1. Pravda pravda svatá pravda. Korupce a sliz kam se podíváš, Béém na dovolené v Antarktidě za naše peníze se nám směje.

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak jestli je kuřecí řízek levicový, tak to je blbé, jsem středopravičák a kuřecí řízky, oproti těm vepřovým totiž miluji k zbláznění, a tato fotka mi způsobuje Pavlovův reflex, xož je v tuhle hodinu šílené, kuřete doma nemaje, ráno poletím do řeznictví pro čerstvé masénko :) už je jasné, co budeme zítra obědvat! :)
    Díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem četla jak řízky dělíme na pravicové a levicové.A vzhledem ke všem dalším kontextům se už těm výrokům našeho "komika" ani namůžu zasmát.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám rád kuřecí řízky a vlastně kuře 100x jinak (jak nám doporučovali reklamy za časů Pana Vajíčka). Tak to budu muset občas proložit krůtím. Krocan coby symbol jů es ej nebude asi v podezření z levicovosti.
    Jinak s článkem naprostý souhlas.

    OdpovědětVymazat
  5. Než se vzudát kuřecích řízků, tak raději budu taky levičák:-)Pan Klaus je nekomentovatelná osoba pro mě.

    OdpovědětVymazat
  6. Jejda, hrubka, reklamy doporučovalY...
    Nu což, sice nejsem mistr tesař, ale taky jsem se utnul. Červeně podtrhávám a jdu se stydět, alespoň pět minut. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Stane se:-) Tady to, myslím, tolik nevadí:-)

    OdpovědětVymazat