středa 9. února 2011

Nesnáším tikot hodin

Přivádí mě k šílenství. Je to jedna z forem mé stále se rozvíjející alergie na zvuky a tak pravidelné tik tak, které mnozí ani nezaregistrují, mě dokáže úplně rozhodit. Doma také neexistuje jediný tikající aparátek (leda by nám tam někdo ukryl bombu, o které zatím nevíme:-). Když přijedu k rodičům, páčím tužkové baterie z jejich mnoha hodin a po mém odjezdu zůstává v každé místnosti jiný čas, podle toho, kdy jsem se před oním ciferníkem právě ocitla. Na jiných návštěvách se snažím sedět co nejdále od hodin a v případě, že jsem nucena zde přenocovat a nevyžádám si místnost bez hodin, jde bonton stranou a vypínám  hodiny i na návštěvě. S fóbiií se prostě nedá bojovat. Ale i přesto všechno jsem navštívila hodinovou výstavu. Zní to skoro jako hodinový hotel:-), ale tady šlo opravdu o umění. Na Staroměstské radnici se koná největší výstava hodinek v naší historii. Popudem bylo výročí vzniku pražského orloje, kterému je také věnována první část expozice. Další je zaměřena na české hodiny a třetí na šýcarské hodinky. A šlape úplně stejně jako nejmodernější švýcarské modely, tedy přesně a zajímavě. Navíc je na radnici krásné prostředí a turistický ruch přehluší kdejaký tikot. Je to prostě hezká hodinková chvilka:-)
Dokonce i pro lidi s idiosynkrazií - to je druh mojí fóbie, jak jsem se dočetla v moudrých knihách. Léky na to zatím neberu:-)


4 komentáře:

  1. Milá Jitko, hlásím se do klubu těch idio... no těch co nesnáší hodiny. Ale výstava bude zajímavá, znám pár lidí ve svém blízkém okolí, které by moooc potěšila

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, to jsem ráda:-) Mně totiž všichni tvrdí, že nejsem normální (což tedy nejsem) a že normální člověk ten tikot nevnímá. Tak jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo ho vnímá a vadí mu:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky..já nesnáším knoflíky,strašně nerada na ně šahám..tak a kdo je větší cvok!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Neusnula bych při tikání hodin. :-)

    OdpovědětVymazat