sobota 5. března 2011

Zlodějina po česku

  Původně jsem si tady chtěla psát klidně a sobotně pohodově, pak jsem náhodně zaslechla nějaké zprávy, a zase jsem se vytočila a nutí mě to k ventilaci. Bohužel jen slovní, i když si myslím, že jediná možná reakce je vyrazit do ulic. Nebo na vládu a tam si to s klukama vyříkat hezky ručně stručně. Jejich zlodějina zaštítěná vzletnými frázemi o důchodové reformě je do nebe volající. Když se oprostím od emocí a připustím, že je to třeba, napadne mě stavební spoření, kdy se pravidla měnila uprostřed běhu, a zas mám rudo před očima. Takže v živých barvách vidím, jak teď stát ukradne naše peníze poprvé, aby nějak zakryl svou neschopnost hospodařit, a když nastane důchodový věk, dejme tomu pro naši generaci, zase nějaký chytrák změní pravidla, a peníze šlohnou podruhé. Tak to u nás přeci chodí. Ovšem nejvíc mě vytáčí, že se hojí na těch sociálně nejslabších, na zdravotně i jinak postižených, na těch, co normálně pracují a dodržují pravidla. Úplně stejně jako soudruzi. Jen nevím, jak proti tomu bojovat, tady to je takový don kichotský boj. Inspirovala mě výzva za záchranu knih, podepisuji a posílám dál. Co dál ovšem netuším. Snad jen vyrazit znovu do těch ulic, jen nevím, zda by se někdo přidal. Většinou mě za tento názor kritizují, že prý kdo chce, má se dneska dobře. S tím ale už nějak nemohu souhlasit a tak očekávám negativní reakce. Ale říct jsem to musela.




P.S. jako zajímavost: když jsem hledala ilustrační foto pro titul zlodějina, strýček google mi nabídl obrázky Kalouska , Vondry ( těch nejvíc) a i mnoho dalších. Copak to asi má znamenat?:-)

4 komentáře:

  1. Já tedy naprosto souhlasím..jdu s tebou!

    OdpovědětVymazat
  2. Já se k politice většinou nevyjadřuji. Nevolím, tak "nemůžu" ani nadávat. Ale proč volit, když se stejně na radnici, na krajích a ve sněmovně dohodnou dle svého a vítěz často ostrouhá mrkvičku? A koho volit, když i menší zlo zůstává zlem? Proto neříkám nic, ale na má slova dojde.
    A možná dojde i na Vaše. Ale zatím jsme v polovině poločasu rozpadu.

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, nestačím se divit, co všechno se na nás valí:-(

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo chce, že se má dobře?
    Já se chci mít dobře!
    A přestože poctivě pracuji, kolikrát fyzickým i psychickým vysílením padám na hubu, plat je daleko, daleko za celostátním průměrem.
    A čím jsem starší, tím je díky novým a novým změnám odchod do důchodu dál a zdraví nalomenější ...

    Takže se za Váš článek souhlasně podpisuji

    OdpovědětVymazat