pondělí 4. dubna 2011

Dravci ve škole

  Do školy nám přijelo dravé ptactvo, na  praktickou ukázku. Věnovalo nám celou jednu dopolední hodinu. A stihlo se to všechno ještě dříve, než cvičnou ptačí plochu  zmáčel "radioaktivní" déšť. Z oka do oka jsme tak mohli pohlédnout poštolce i orlovi,  káňatům i sovám. Nejkrásnější ze všech byli ale výr a puštík. Asi se už nebudu urážet, až se zase od někoho dozvím, že čučím jak výr:-). Poštolka si při své exhibici vybrala k usednutí zrovna mě, takže jsem ji ani nemohla vyfotit, zato děti fotily vesele- učitelku s dravcem ve vlasech:-). Káně zase měla ve zvyku usedat na dětské i jiné hlavy, a dokonce odnesla i jednu čepici.
   Ptačí dravci svá vystoupení samozřejmě nedělali zadarmo, za každý zdařilý kousek dostali jedno mrtvé kuře. Samozřejmě ne to ze supermarketu, ale jednodenní malé kuřátko:-(   

    Některé sovy prý jsou činné i přes den, což bude zjevně můj případ. Jako noční tvor jsem nucena pracovat od brzkých ranních hodin, a to sovám nedělá dobře. Dnes to mám oficiálně potvrzeno:-).
 Na závěr celé dravé přehlídky ptačí krotitel vyzval děti k dotazům. Jak už to tak bývá, každý se kroutí a nikdo se nemá k první otázce. Muž se jim tedy jal vyhrožovat: "Když se nebudete ptát, budete se učit!"
Hrubý nátlak zabral, děti sypaly otázky z rukávu jednu za druhou, a do tříd je rozehnal už avizovaný déšť. Dravci byli naskládání do auta a odvezeni. A od té doby prší. Doufám, že to není pozdrav z Fukušimy:-(.






2 komentáře:

  1. Ten nátlak byl tedy "drsný". Se nedivím, že mu děti podlehly. :)
    Hezká a jistě nejen pro děti zajímavá akce.

    OdpovědětVymazat
  2. Učitelé prostě ví jak zatlačit :oDDD ale byl to pěkný den jistě i pro pani učitelku...dravce ve vlasech jistě brala s nadhledem a humorem :o)

    OdpovědětVymazat