čtvrtek 14. dubna 2011

Pan prezident krade

Netem hýbe onen veselý klip, kterak si náš pan prezident nelegálně přivlastňuje protokolární pero. Chce se samozřejmě říct, jaký prezident, taková země. Jak se divit krádežím v podhradí, když hlava státu má  podobné choutky. Nebo snad jde o kleptománii? To ovšem nehodlám řešit, jen mě pobavilo, jak rychle tato prezidentská aktivita (na rozdíl od jiných) zaujala i všechny školou povinné. Děti občas ode mne dostanou úkol sdělit nám nebo napsat nějakou aktualitu či něco, co je zaujalo. A tak jsem si dnes přečetla několikrát větu: Klaus ukradl někde propisku:-) Malé děti v primě ještě mají svoje vlastní vidění světa:-)
Vůbec jsem se dneska dozvěděla věci - bavili jsme se o divadle. Tak například černé divadlo je smutné divadlo, divadlo za komunistů,tragédie, divadlo pro slepé lidi nebo divadlo, kde se hrají pohřby. Premiéru většinou zvládli, ale generálka je podle nich přísná herečka, kontrola divadla nebo klasicky, manželka generála:-).
V žákajdě jsem pak objevila sloní úlohy -místo ohlášených slovních, a celou řadu dalších veselých překlepů. Ovšem kterak pan prezident šlohnul propisku, to mě dostalo nejvíc. Ta dětská interpretace dokáže rozjasnit i tak drsně studený den, jako byl ten dnešní.

6 komentářů:

  1. Ano, je to úsměvné. Co jiného nám zbývá! Křečovitý úsměv. Protože jinak bychom museli jen bezmocně řvát a slzet krokodýlí slzy. Nad panem prezidentem, nad hrátkami našich vládnoucích i nad úrovní znalostí dětí. Ale ty alespoň zapadají do celkové úrovně EU. Naše elita by měla aspoň zapadnout, když ne vypadnout

    OdpovědětVymazat
  2. joooo kdyby se odtajnily konta všech lidí co od revoluce byli ve vládě a v parlamentu a také prohrané kauzy a špatné investice, myslím že bychom se měli jak p... v žitě!Daja.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko,z jiného soudku...kuk ke mě na blog.Čeká tam na tebe malé překvapení :o).Vyzvedni si ho,prosím!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak mě to přišlo vtipné až do chvíle, kdy jsem dnes ráno - na návštěvě v Londýně - otevřela noviny (pravda, bulvární Metro, ale zase vychází v desetitisících výtisků a projde rukama skoro každému, kdo jedem podzemkou) a tam celostránková reportáž s názvem "Český prezident krade", a když jsem tak viděla ten titulek a pod ním výřez s českou vlajkou, bylo mi z toho docela nanic. Markéta K.

    OdpovědětVymazat