čtvrtek 28. dubna 2011

Plané výhrůžky

   DVD na mě mrkalo z regálu, kup si mě, kup. Kdo by odolal, za tu cenu, nekup to, že jo? J
Ráda kouknu na hezký film a nerada je stahuji. Jednak nejsem příznivec nelegálního stahování a druhak, hýčkám si svou sbírku originálů. Těší mě sledovat film, když mám náladu, v klidu, bez otravných komentářů a pojídačů popcornu. Ovšem každé plus má své mínus.  Původní DVD jsou čím dál tím víc zahlceny reklamou. Tu, pravda, jde přeskočit, stejně je ale otravná. Co ovšem nechápu, je výhrůžný klip na počátku každého nosiče, kde vybízejí, abychom nelegálně nestahovali, tedy jejich slovy, nekradli filmy. Fascinuje mě, že to umisťují sem, tedy na DVD, která jsou prokazatelně legálně zakoupená. Když si stáhnu film, pohodlně se podívám a nikdo mi nevyhrožuje. Je to banalita, ale ve své podstatě dost urážlivá. A rozhodně otravná. Je trochu nošení dříví do lesa hrozit slušným lidem, čímž se oklikou dostávám k v podstatě běžnému koloritu naší současnosti. Když dodržujete nějaká pravidla, pořád vás někdo buzeruje- lepší slovo mě fakt nenapadlo. DVD  jsem si nakonec koupila a těším se na něj, ale ve finále je fakt lepší to stáhnout. I zákony je tady lepší obcházet a pak jste vysmátí. Zatím se jdu vysmát k obrazovce.

3 komentáře:

  1. Tak tento názor sdílím. Otravovat mě tím, že nemám stahovat filmy, když jsem film koupila je... neomalenost. Navíc na některých DVD tato buzerace ani nejde přeskočit. Ve prospěch kupovaných originálních filmů tento tah moc nemluví.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono je to spíš "tytyty" ne pro majitele DVD, ale pro následného diváka, který si onen film od prvního kupujícího půjčí a může si ho doma "překopnout". Bohužel warning ale otravuje nejvíc doma. :)
    Jde to ale řešit tím, že pustím přehrávač a jdu si udělat kávu, čaj či si odskočím pro pukance (nemám rád to anglické popcorn, na druhou stranu vím, že dnes už nikdo většinou netuší, co pukance jsou) do mikrovlnky :) a po návratu už z obrazovky vítá menu k filmu. A je to. :))

    OdpovědětVymazat
  3. My tedy stahujeme...no přiznám se...

    OdpovědětVymazat