úterý 19. dubna 2011

Válka barev

Doba si žádá své. Zatímco pro nás byl vrcholem akčnosti výlet na nějaký hrad, kde jsme se za zády učitelky mohli sklouznout v obrovitých pantoflích, čímž se hladina adrenalinu zvýšila na socialistickou úroveň, dnešní pubescenty hradem neuctím. Ba,neuctím je ani klasickým výletem- les, táborák, kytara, noční bojovka, to je děsná nuda. Navíc, v lese většinou není signál a tak kdo by tam dobrovolně trávil víc času, že ano? Adrenalin je třeba vyhledávat a nejlépe v PrazeJ (cituji děti, tak to ve své pragocentrické pubertě právě teď vidí). Vyrazili jsme tedy dnes na paintball. Pravda, není to můj šálek kávy, ale snažím se jít s dobou:-) Ráno jsme tedy v plné polní dorazili na Císařský ostrov. Tedy, do plné polní nás tam teprve navlékli. Po náležité instruktáži byly děti vpuštěny do arény a začal boj. K mému překvapení je to bavilo a to tak, že velice. Krapet jsem přehodnotila i svůj názor na to, že jde jen o primitivní zábavu, i některé zajímavé prvky se tam objevily. Děti si zkusily spolupráci, strategii, taktiku a v neposlední řadě také úsporné myšlení, neb kdo si vystřílel munici hned - jedna střela za korunu, nemohl hrát dál. A nebo se mu to pěkně prodražilo. Domů jsem vlekla unavenou, ale kompletně spokojenou, skupinku kvartánů.  Dějepisem je tedy takhle kompletně nikdy nezaujmu:-( A zatímco oni šli své zážitky rozebrat někam do "Mekáče", já skočila na kůň, tedy do své škodky,a řítila se směrem na Benešov, kde jsem měla svůj vlastní adrenalin, autorské čtení. O tom ale až zítra. Ale dopředu hlásím spokojenost.:-)

2 komentáře:

  1. Když jsem onehdy mluvila se svojí mladší sestřičkou po telefonu, tak zrovna řikala, že se švagr(tedy její muž)na paintball chystá.Budu se muset zeptat, jak se mu líbilo:-).Tak hlavně že si to studenti užili. A jsem ráda, že čtení dopadlo ku spokojeností, vaší. Už se těším na zítřejší hlášení.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslel, že učíte dějepis a koukám, že máte co dočinění i s tělocvikem, když píšete, že studenti byli unavení. Ony ty přískoky vpřed, běhání ve skrčené poloze a jiné takové pohyby dovedou potrápit svalstvo.
    Nebo to byla branná výchova? :)

    Děkuji za komentík u mne. Potěšení bylo na mé straně. Hezké čtení a povídání a moc Vám to slušelo. Studentíci mají fešnou paní učitelku. :)

    OdpovědětVymazat