čtvrtek 2. června 2011

Zajdeme na večeři:-)

Musí to být nějaký trend, který jsem pořád nedokázala pochopit. Přitom zkušeností s tím mám plno. Dokonce se mi zdá, že jich pořád přibývá. Jde o dobře odvedenou práci, respektive neodvedenou.  Popravdě řečeno, pořád se mi vnucuje pocit, že líp už bylo. Asi bych s tím měla jít k doktorovi, aby mi dal nějaké pilulky a svět měl zase barvu růžovou.  Nerozladil by mě předražený nákup v Bille v kombinaci s neochotnými prodavačkami, nedivila bych se nedochvilným tramvajím ani obtížným bezdomovcům. Byla bych prostě vysmátá a v pohodě. Jinak se pořád trapně rozčiluji a divím. Jako včera. Byli jsme v restauraci, kdysi  v naší oblíbené. Žel profesionalizace nejen že nepostoupila, ba dokonce výrazně poklesla. A tak nekomentuji dlouhé čekání, neochotu číšníků ani zvýšené ceny. Ovšem mouchu v jídle jsem neskousla.  Servírku se mi přivolat nepovedlo, tak jsem ji nevábný pokrm se žaludkem jako na vodě nesla k pultíku. Že to jako vracím. Nu, čekala bych přinejmenším omluvu. Dostalo se mi ovšem jen zachichotání, takřka pubertálního. A víc nic, ani slovo. A jelikož to podobné bylo s celkovou obsluhou, byla to naše poslední návštěva v této kdysi tak dobré pizzerii. Zdá se, že slova jako úroveň, profesionalita, či ochota zcela vymizela z našeho slovníku. Alespoň u některých lidí určitě. Někdy mě napadá, že to bez těch pilulek stejně jednou nepůjde. Nejspíš by je ale měli brát všichni, jinak se ocitneme v začarovaném kruhu. Když to nejde po dobrém…?



P.S. Stalo se v pizzerii Riccardo na Letné. To kdyby tam náhodou chtěl někdo zavítat. Nedoporučuji

2 komentáře:

  1. JSOU TO..... CHTĚLO BY TO NĚJAK ZVEŘEJNIT!jÁ JSEM ČLOVĚK,KTERÝ BY NAHLAS ŘEKL :MILÍ HOSTÉ KOUKNĚTE PROSÍM, DO SVÉHO JÍDLA, JESTLI TAM NEPLAVE MOUCHA ,V MÉM PLAVE !...DÍK ZA POCHOPENÍ!!!!ONEHDY JSEM MĚLA MALÉHO SLIMÁČKA V LISTOVÉM SALÁTĚ,OKAMŽITĚ BYL VYMĚNĚN, PROTOŽE JSEM ZAJEČELA ,SICE VŠICHNI ČUČELI ALE NEVADÍ DOSTALA JSEM OKURKY, ALE TY JSEM OD STRACHU NEJEDLA!CHVÁLA NAŠEMU POHOSTINSTVÍ!!!!!DAJA

    OdpovědětVymazat
  2. Smutné! Pamatuji, jak se po revoluci říkalo, že soukromník se bude snažit, protože zákazník před nekvalitou půjde jinam. Možná to platí v malém městě, kde by se jinak opravdu neuživil, ale ve velkých městech ten tržní systém funguje trochu jinak. Je to spíš princip "trhni co nejvíc", či "trhni si zákazníku, však přijdou jiní". Anonymita velkoměsta prostě tomuto nahrává, všeobecná neurvalost a arogance je na vzestupu, takže omluvu za mouchu ...?
    V asijských restauracích sice nevíte s jistotou, co jíte, ale jsou alespoň slušní. :)

    OdpovědětVymazat