pondělí 6. června 2011

Žena Vlčí mák

 I "starý" člověk ještě žije J , a ač tomu mnozí nevěří, je to tak, a tento fakt je i leitmotiv monodramatu s Hanou Maciuchovou v hlavní roli. Hraje se v Rock Café, což je místo, které mi dosud jako divadelní prostor zůstalo utajeno. Ale vzhledem k tomu, že jsem onehdy slyšela paní Maciuchovou recitovat v rádiu a ten její hlas a přednes mě znovu tak okouzlil, jala jsem se vyhledávat nějaké představení s ní, a objevila Vlčí mák a Rock café.  Nu, Rock café moc nenadchlo, znám důstojnější prostředí, ale hra je skvělá.
 Starší dáma prožívá ve věku, kdy se většina jejích vrstevnic už dávno smířila s šedí, jednotvárností a osamělostí zbytku života, nečekané citové vzplanutí a velkou lásku.  
 Žena Vlčí mák se vysmívá dnešnímu kultu mládí a povrchní krásy, kdy stáří a zkušenost jsou často brané jenom jako handicap. Je monologem ženy na prahu sedmdesátky, která žije vzpomínkami a má pocit, že to nejhezčí už má dávno za sebou. Pak ale potká muže a prožije cit, jaký ji dosud nepotkal. Hra je dramatizací stejnojmenného románu francouzské spisovatelky Noelle Chateletové a je to koncert paní Maciuchové. Stojí za vidění:-)


3 komentáře:

  1. Musím se na to vypravit! mamka z toho přišla loni na podzim úplně nadšená! RockCafé tedy jako klubovou scénu taky neznám- H.M.bych čekala tak ve Viole... ;-)

    ...tak ona je Anče od Trautenberka na prahu 70... já si u některých osob vůbec čas neuvědomuju- žiju si v nějaké iluzi :-)
    H.M je dáma a miluju pohádky, které namluvila- jedou nám tu na CD dost často. Velmi příjemný hlas a krásný přednes!

    OdpovědětVymazat
  2. Madam Maciuchová,to musel být zážitek,závidím,ani bych nedutala,ani nedýchala je uchvatná,boží....Daja

    OdpovědětVymazat
  3. myslím, že v Počernicích to taky hrajou..snad na podzim seženu lupínky

    OdpovědětVymazat