sobota 27. srpna 2011

Císařovy nové šaty

 Na školním pozemku máme novou krásnou budovu. Knihovnu, moderní učebny a další ekonomické zázemí, které vyrostlo po mnoha letech usilovného mluvení o stavbě a stejně usilovného shánění peněz.  Budova je podle nejnovějších moderních standardů, dokonale vybavená, učit v ní bude paráda. Však jsme také kvůli ní skončili školu už začátkem června. Prostor byl vyklizen, my museli vybrat dovolenou, děti odjely na prázdniny a rodiče usilovně sháněli hlídání ne na dva, ale skoro na tři měsíce. A nyní budova stojí, všichni na ni v obdivu zírají a těší se, až v ní začneme pracovat. Jen jsem zvědavá, co se stane, až se objeví zvídavé dítě s čistou duší, které nahlas položí onu stěžejní otázku:
"A kde je vlastně ta budova? Já nic nevidím? Císař je nahý!":-)
   Sama jsem zvědavá, jak se vysvětlí, že za celou dlouhou dobu se na pozemku ani nehráblo, natož aby tam vzniklo něco podobné zrekonstruované budově. Nebo zda se budeme tvářit, jako oddaní poddaní, co chválí nové císařské oblečení? Zjevně stavební firmy mají jiné priority než školy. Nebo je to všechno jinak? Nu, uvidíme, školní rok začíná zajímavým kvízem.

4 komentáře:

  1. Ono to nezáleží v mnoha případech jen na zhotoviteli (firmě).

    OdpovědětVymazat
  2. To tam nedali ani tu tapetu na vytvoření iluze? :)
    Třeba se zjistilo, že ani ty tři měsíce by nestačily, nejsme přeci v Japonsku (viz oprava dálnice) a tak raději ani nekopli. Lepší stará než žádná. A vůbec, že vás zrušíme? (Ani tam toho smailíka dávat nebudu, protože dnes opravdu jeden nikdy neví, co si páni z radnic a výš usmyslí.)
    A jen tak mimochodem, i já jsem kdysi uveřejnil své Císařovy nové šaty. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, zda to nebyla záminka, jak ušetřit, za 1 měsíc výdajů na školství? A už jsou tu peníze na platy nepedagogického personálu o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Taková česká klasika... kdo by řešil narušení šk. roku.

    U Majdy ve škole probíhaly rozs.rekonstrukce už 2x: Nejprve jídelna- začali v listopadu (aby se utratily peníze do konce kalendář.roku)- a skončili mimo všechny termíny posledního března- celých těch 5měsíců se jedlo na chodbě, kam se obědy dovážely- paráda!

    A loni rek. WC- nezačala v červnu, jak se plánovalo a všude psalo, neb zřizovatel pozdě vypsal výběrové řízení, kam se nečekaně přihlásil někdo nechtěný- ten pak samozřejmě nevyhrál, tudíž se logicky odvolal- a průšvih by na světě. Odvolací lhůty, dovolené... a začalo se 30.8. za provozu se pak rekonstruovalo 3měsíce-škola plná prachu, ukrajinských dělníků neznámého původu, zatímco rodiče měli do školy vstup přísně zakázán, aby se mezi dětmi nemotal někdo cizí... já se zkrátka nedivím vůbec ničemu- a to ani nemluvím o tom, že tam pak bylo X věcí, které se hned v záruce musely předělávat... patrně stavební dozor na stavbě vůbec nebyl, jinak si to nedovedu vysvětlit.

    Ve státním sektoru je krásné, jak nikdo za nic nemůže- a pokud přecejen ano, pak stejně obvykle nenese žádnou zodpovědnost... takže si patrně užijete čilého stavebního ruchu za plného provozu. Pokud nezešílíte, určitě vás to zocelí ;-)

    OdpovědětVymazat