sobota 13. srpna 2011

Devianti

Éterem létají fráze o deviacích a deviantech, přičemž v naší společnosti těžko odhadnout, kdo je oním deviantem? Zda ten, kdo podobné soudy vynáší či ten, komu jsou určeny? Spouštěcím momentem bylo vyjádření mluvčího prezidenta o homosexuální deviaci, přičemž Klaus se ho hbitě zastal, do toho vstoupil Bátora, který, ač prokazatelně kandidoval na Národní dělnickou stranu, je podle slov ministra DobešeJ slušným katolíkem, a už byl mediální prostor plný urážek, diskusí o homosexualitě, heterosexualitě a jiné sexualitě, přičemž meritum věci je mi stále ukryto. Nemohu se totiž zbavit dojmu, že jde o fikanou zástěrku jak odvést pozornost veřejnosti od dalších politických lumpáren, které se zatím v tichosti chystají. Jednou je třeba zákon o zákazu informovat o odměnách ministerských úředníků, které kreativní Heger, který neumí ani zaplatit poplatek v nemocnici, hbitě vsunul někam, kam sice nepatří, ale kde bude schválen. Což je podle mého soudu deviace! Skutečná, ne imaginární, kterou vytvořil chytrolín Hájek. Ostatně, my Češi, se rádi vymezujeme vůči různým druhům „deviací“, ba i pro ně máme své speciální názvy- vadí nám černí, zelení, rusáci, teplouši, šlechtici, černoprdelníci a jistě by se našla další řada minorit, které se čas od času ocitnu na tapetě veřejného odsudku a mluví se o nich jako o deviantech. Ostatně i my, učitelky, to máme čas od času pěkně nahnutéL. Když jde ale o hospodské řeči, ve kterých jsmeléta mistři světa, je to asi jedno. Když podobná hodnocení vanou z Hradu, lze se jen podivit. Moje babička by asi rozumem prosté ženy řekla: "Copak si, chlapec, nevidí do huby?“
Nevidí!
To si ostatně nevidí nikdo z našich politiků. A tak, když si Hrad začal, vžiju se do dětské mentality, která už je našemu vedení léta vlastní, a zkusím to jako na pískovišti - heč, a já umím planě nadávat taky.
Myslím si totiž, že v naší společnosti je deviace pěkně rozbujelá. Ovšem je to tak, že skupina deviantů vede ty ostatní. Pro ty, co nerozumí, tak  myslím Parlament, Senát,vládu a další milion poradců kolem. A zbytek jsme my ostatní. Vlastně taky devianti, protože si to necháme líbit.
Tak mě napadá, že je sobota, dle Hradu jsou devianti v ulicích, pojďme manifestovat taky. Jen to pride v názvu musíme vynechat, protože v naší zemi není na coL.






     




















 

1 komentář:

  1. Správně, já bych hlasovala pro defenestraci pro devianty...víme které:-)

    OdpovědětVymazat