neděle 4. září 2011

Zmizet

Zmizet by si asi občas přál každý z nás. Zanechat tady svoje starosti a problémy, zmizet někam, kde nás nikdo nezná a kde si mohu volně vydechnout. Někdo potřebuje zmizet jen na pár chvil, někteří to dotáhnou do extrémního konce a zmizí natrvalo. Jsou tací, co dokážou zmizet, ač fyzicky jsou přítomní. A nenajdete je, kdybyste se na hlavu postavili. Ovšem Zmizet je také zajímavá kniha. Dostala se mi do rukou nedávno a dnes přišla její chvíle. Je neděle a tak se občas zmizet dá. Třeba na hodinu při rozhlasové pohádce, zvyk z dětství, který se mě usilovně drží. Dnes jsem ovšem na  čas mizela s knihou Zmizet. Je to kniha mladé autorky Petry Soukupové, která je zavalena celou řadou literárních cen. Už jsem o ní slyšela, četla jsem ji ale dnes poprvé. A musím uznat, že si svá ocenění zaslouží. Píše jinak, neotřele, čtivě. Zmizet je svazek tří povídek, které se zabývají rodinnými vztahy z pohledu dítěte. Ještě jsem nedočetla, takže ještě minimálně jednou zmizímJ, ale už po dvou prvních povídkách vím, že je to kniha, který by z mé knihovny Zmizet nemělaJ.

4 komentáře:

  1. A radím "Zmizet" až "K moři"....krásnou zbytek víkendu :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tahle kniha mě dostala! Rozebírala jsem ji na naší soukromé "Noci s Andersenem" a povedlo se mi (asi díky ukázkám ;-)) několik lidí naverbovat k jejímu přečtení a všichni se pak shodli, že nelitují těch 3stovek.
    Petra Soukupová umí. Má svůj styl a ty vztahy v rodinách tedy rozebrala, že člověka až mrazí...

    OdpovědětVymazat
  3. Budu, asi muset "zmizet", aby jsem našla Zmizení. Rodinné vztahy,je momentálně u nás horké téma, mezi dospělými. Doufám, že není příliš pozdě, aby jsem se poučila?!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych potřebovala na chvíli zmizet...pryč od toho křiku, hádek, nedorozumění, pryč od krutých bolestí....a ono to nejde. Kniha vypadá zajímavě. :-)

    OdpovědětVymazat