pátek 30. prosince 2011

Rekapitulace

Zkusili jste si někdy udělat písemnou rekapitulaci předchozího roku? Asi ano, konec roku k tomu víceméně vybízí, nicméně ne vždycky se uchylujeme k písemné variantě.  Když se pak ale nějaká bilance ocitne na papíře, získává najednou úplně jiný rozměr. Učinila jsem takový pokus před pár lety, kdy jsem ho vylepšila statistikou úspěšných a neúspěšných dní. Neúprosná statistická řeč mi pak vyplivla poznání, že každý spokojený den je vykoupen minimálně dvěma neúspěšnými, což byla voda na mlýn mého pesimismuL. Začala jsem se obávat, co špatného po tom dobrém přijdeJ a tak jsem v rámci zachování duševního zdraví s podobnými pokusy rychle skončila. Letos jsem se k písemné rekapitulaci vrátila, ovšem bez záludné statistikyJ.  Tentokrát raději sázím na pocity.  Jeden kladný v celé té plejádě rekapitulačních dojmů převládá, spokojenost se ztracenými kilyJ. Nad ztrátou člověk většinou nejásá, tato mě ale obzvláště těší.  Stejně jako vydaná kniha, byť distribuce vázne, a jde jen o nenáročné fejetonky, nikoliv o rozsáhlý historický román, o který tolik usilujiJ. Nu, nemusí ale pršet, stačí, když alespoň kape. A na velký románový příběh si brousím zuby v příštím roce, nějaká předsevzetí přeci musí býtJ.
K pozitivům řadím i  zde stále se rozšiřující blogovztahy, sama jsem netušila, jaké příjemné vazby se tady dají navázat a vytvořit - tímto Vám všem děkuji a těším se na další naši virtuální komunikaci  J.J.J.
  Ale i ostatní pocity zdají se být v klidové poloze, žádné výkyvy ani směrem nahoru či dolů.
Nějaký skok směrem vzhůru by to sice chtěloJ, ale to může být výzva pro dvanáctkuJ. Nemyslím tím samozřejmě pivko, ale přicházející nový rokJ. 
 Aby příští písemná rekapitulace byla  stejně laskavá,jako letošní.

5 komentářů:

  1. ..stačí když jenom kape :o)...ostatně nechme se překvapit.Já vám přeji do nového roku důvody k úsměvu (a že mi zrovna do úsměvu není)...moje virtuální přítelkyně nejen v hubnoucím běsu :oD

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji ke ztraceným kilům a vydané knize a do Nového roku přeji hodně dalších důvodů k radosti.
    HanaF
    P.S. Když rekapitulace, tak rekapitulace, teď shánění Vaší knížky. Před Vánoci jsem se ptala u Fišera a v Akademii a v Brně u Barviče, nikde ji neměli. Pak mi ji slíbil Ježíšek, jenže ji v Luxoru nenašel a místo Vás mi přinesl Umberta Eca. To je sice důstojný zástupce, ale já jsem holt chtěla Třídní knížku). Dnes v Luxoru už vyprodaná! Kanzelsberger ji taky nemá. Nemáte, prosím, ještě nějaký tip, kde by ji mohli mít?

    OdpovědětVymazat
  3. No ta kila jsou úžasná, pořád žasnu, jak jsi to dokázala!

    OdpovědětVymazat
  4. Dámy, děkuji. Aranel přeji,ať i jí je do úsměvu, Haně musím říct, že je to smutný příběh s tou mou knihou:-) Podle posledních zpráv by měl být novoroční dotisk, snad je to pravda:-)Sázela jsem na Luxor, když ani tam není, tak zatím tip nemám. Ovšem hned jak budu infomovaná od nakladatele, ozvu se. Ráda. A Umberto Eco je skvělý, s tím souhlasím
    Andy, dokázala jsem to změnou stravování a zvýšeným pohybem. Doufám, že vydržím:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já už raději budu komplimenty šetřit, abych se nedostal do podezření. Budu si to jen myslet. :)
    Na to stravování máte nějakou příručku? Doporučte mi.
    Jinak většinou nerekapituluji. Ale na tento rok budu vzpomínat, je na co. Třeba že jsem poznal i Vás a pár jiných milých lidiček.

    p. s.: robot na ověřovací slova má asi taky Silvestra. U předchozího komentáře k článku "2012" jsem opisoval CALIC a teď GLOGAT. Tomu kalení a glogání tedy moc nedám. Ale co, napsat jsem to sem musel. :)

    OdpovědětVymazat