středa 18. ledna 2012

DPH

Návštěva obchodů, zejména potravinových, mě v novém roce docela deptá. Zatímco ve své peněžence nosím stále stejnou sumu, respektive sumičku, neb s našimi platy se přes veškeré veřejné proklamace nic pozitivního nestalo, spíš naopakL, z obchodů si nosím stále méně stále dražšího zboží. Není den, aby v naší Bille nepřeceňovali, samozřejmě směrem vzhůru. I z tohoto důvodu mě tedy dnes zaujalo internetové odhalení dalších nekřesťanských příjmů v okolí našich nedotknutelných vládců. Tentokrát přímo u Nečase, který se tak rád stylizuje do pana čistého a národ mu to baští. Jeho asistentka si u něho přijde na pěkné peníze, odměna přes dvě stě sedmdesát tisíc by jistě potěšila každého z nás. Zejména po zdůvodnění, které pan premiér uvedl. Ona ženština prý pracuje poctivě a plní vše, co má. Jistě hezký argument. Ovšem to bych viděla jako podmínku jejího základního platu, nikoli nadstandardní odměny. Ministerský předseda se ale cítil dotčen, proč to po něm vůbec chtějí vysvětlovat? Já si ale myslím, že dotčeni bychom se měli cítit my ostatní, pracující většina. A nechápu, že si to pořád necháváme líbit. Zatímco dole žijí mnozí i za desítku, potřebným jsou odebírány důchody-ať už invalidní, vdovské ba málem i starobníJ, nahoře se rozdávají takové odměny. Kde je to avizované šetření? Nejlíp šetří náš šikula Dobeš, zatímco nám peníze sebral, svým přisluhovačům sype, jak to jde. A to nemluvím o nesmyslných projektech, ve kterých utopí miliony. A to je školství oproti jiným ministerstvům Popelkou, takže odměny u Nečase jsou rozhodně v jiném ranku. A do toho ty jejich permanentní vulgarity, za které už neplatí ani onu symbolickou pokutu. Dávají prostě jasně čitelný signál, že oni mohou vše a zbytek národa jen držet ústa a krok. Jak dlouho to ještě chceme tolerovat?

7 komentářů:

  1. Naprosto s Vámi souhlasím. A víte co je zajímavé? Bydlím 15km od polských hranic, tudíž posledních 6 měsíců jezdím na větší nákupy a benzín zásadně do Polska. A co mě udivuje je to, že i když mají např. na drogerii nebo PHM daň 23%, tak jsou ceny někdy i o třetinu levnější než u nás (a nejedná se o zboží v akci). Benzín vychází cca o 4 Kč na litr levněji. Naši obchodníci jsou prostě nenažraní stejně jako politici. A taky se ptám jak dlouho ještě????

    OdpovědětVymazat
  2. Právě se mi udělalo nevolno. A tak pěkně ten den začínal...Poslední dobou začínám mít strach zapnout jakékoli infomédium, protože informace tohoto typu ve mně probouzejí vlny vzteku. Moc ráda bych věděla, jak se dostat na takové místo a pracovala bych vážně poctivě...S tím nákupem mi, Jitko, mluvíte z duše. Byla jsem nakoupit a po dlouhé době jsem zoufale běhala po obchodě sem a tam. Ne že bych netušila, co chci...Já nevěřila těm cenovkám...Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Tento cenový šok, jsem už jednou zažila a to, když se franky měnily za eura!Ještě malá poznámka, už jste si všimli, že stejný produkt, kde se honosí, že nezdražil, je o několik deka lehčí?!Stále mám dojem, že si mocipáni myslí, že jsme všichni ukončili studium, mateřskou školkou!A jestli se nezačneme houfovat a potlačovat náš nevalný povahový rys(sraba), nikdo za nás tu změnu neudělá.

    OdpovědětVymazat
  4. Já sem ten šok utrpěla taky...jenže když jíst se musí...a do polska mám sakra daleko.-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jituš:-))ráda bych se podepsala pod Tvou úvahu a ujistím tě ,že u nás mnoho lidí pracuje i pod desítku:-( ..no a protože jsem byla až do dnes vlastenec = blb (asi,že si necháme vše líbit i když se nám to nelíbí ) nejezdila jsem nakupovat do polska ,ale asi zas nechci být za takovou blbku !!!a budu tam jezdit !!!!..protože to mám kousek a mimo benzín si mohu i zazpívat ..jako v královstvé prince
    Miroslava:-)))))))))))

    OdpovědětVymazat
  6. Na vlastenectví v dnešní politické konstelaci není prostor, ba naopak, jeden, aby se skoro styděl, že je Čech,jestli jsme posuzováni podle naší současné vrchnosti. Nedá mi to, aby tady nenechala jeden odkaz, jako že to tak nevnímám jen já, tu Nečasovu (a ostatních) nestydatost:-(
    http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Disident-John-Bok-Za-bolsevika-jsem-mel-jistotu-ze-uzivim-rodinu-220762

    OdpovědětVymazat
  7. myslím ,že by se u nás mělo taky pořádně spláchnout ,dřu jak mourovatá a má roční almužna nedělá ani zdaleka sumu ,kterou na ministerstvu rozdávají jako odměnu :-((☻ a co má odměna?? protože mám zdraví jaké mám a roky dřiny za sebou brzy mě asi vymění a co budu dělat ,když za chvíly nebude ani na provaz na krk ,no to nevím ??,ale možná ,že do té doby než na to přijdu nás bude tolik ,že budeme mít i sílu na defenestraci !!!!!!
    Island je krásná tvrdá země a chytří lidé a já také chci věřit v člověka ,který si ani u nás nenechá dlouho kálet na hlavu !!!!!

    OdpovědětVymazat