čtvrtek 12. ledna 2012

Ukradli mě:-)

Onehdy jsem bloudila městem a zaběhla do několika knihkupectví sítě Luxor, abych omrkla, jak na tom jsme s Třídní knížkou. V Černé labuti mi ochotná slečna sdělila, že jediný výtisk je v Dejvicích. Vyslala jsem tam kolegyni, jelikož jsem knihu potřebovala jako dárek. Kolegyně se ochotně ujala úkolu a zjistila, že počítač sice nelže, ale kniha v regálu není. Musel jí prý někdo ukrástL! Takže moje kniha se krade.
 Někteří to dokonce vidí jako pozitivníJ. To jsou ti optimisté s poloplnou sklenicíJ. No, o jistém zájmu to možná svědčí, já ovšem preferuji platící legální zákazníky. A ti již mají možnost. Kniha se vrátila do distribuce. Dnes. Hurá!!!! J Na Kosmasu ji už nabízejí.
Je to skoro jako dárek k narozeninámJ. Mám to letos nějaké provázané. Prvně se objevila na můj svátek a znovu, snad už v plné síle, na moje narozeniny. Trochu mi to pomáhá sžívat se s tím novým číslem, protože s tím já mám problémJ už od třicítkyL. Ale dnes mi to ten rádoby slavný den projasniloJ. Navíc se mi dostalo několik obchodních rad, jako třeba, nabídnout knihu školám, aby jí zakoupily jako dárek ke Dni učitelůJ!!! Abych oslovila knihovníky s nabídkou autorského čteníJ. Přijedu, knihy dovezuJ. Nápady veskrze tvůrčí a kreativní, jen nevím, dokážu-li je dotáhnout do konce a nabízet sama sebe. Činím tak první krůček touto cestou, ale v podstatě by mi i hodně pomohlo, kdyby moji blogočtenáři se po knize ptali. Prosím pěkněJ. U svých knihkupců. A ani nemusejí kupovat, i když za každého kupce jsem moc ráda. Ale když se budou ptát, knihkupci objednají (hlavní distributor je Kosmas) a celé se to pohneJ. Předem děkuji, najdou-li se tací.A hodně jsem se, s dovolením,  inspirovala i  u Diny, na jejíž Devátý dotek napjatě čekám, a zkusím vymyslet nějakou soutěž a výherce knihu obdrží přímo ode mne. Pokud to bude pro někoho zajímavé, bude to pro mě radostJ. Teď se tedy v rámci oslavy (i když od určitého čísla už spíš zapíjím žal)L mohu radovat z toho, že distribuce se snad konečně rozbíhá.  Že se chytne nějaký knihovník či knihovnice a budou chtít čtení (tam je možnost i Odnikud nikam či Jana Heřmana), J nebo snad dokonce nějaký ředitel školy, který obdaruje svoje učitele ke Dni učitelů - ve finále to vyjde na stejnou cenu jako bonboniéra či květinaJ.
A  z toho, že jsem stejně stará – nebo mladá-abych byla optimistkaJ, jako Jolana Voldánová. Na den přesně. To jsem se dnes dozvěděla z rádiaJ
A hodně i z toho, že zápal plic ustupuje a tatínkovi je lépe a radostnějiJ. Prostě hezké narozeninyJ I
I když to číslo……………….   L


13 komentářů:

  1. Přeji všechno nejlepší k narozeninám. A tu číslovku neberte moc vážně, je to krásný věk. Já mám o pětiletku víc, ale moc nad tím nepřemýšlím:)). Je skvělé, že dneska přijímáte jen samé dobré zprávy. Já se po knížce určitě zase budu ptát, jen co vyrazím do města:)

    OdpovědětVymazat
  2. znám mnohem horší čísla :-))) Všechno nej... a hodně sil a duševního zdraví na zvládání úkolů pracovních i soukromých. :-)prostě dobrý a úspěšný rok!

    OdpovědětVymazat
  3. Knihovna města Hradce Králové (www.knihovnahk.cz) i Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové (svkhk.cz) autorská čtení dělají...

    Jestli uskutečníte nějaké autorské čtení a představení knihy v Hradci, slibuji, že je budu propagovat u nás v Informačním centru i tam, kde propagujeme běžně "naše" akce - a že sama přijdu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To je ale hezké :-) Já taky musím sledovat, jak se manžel prodává :-)
    U nás se také konají různé akce, je možné se obrátit rovnou na příslušnou pobočku: http://www.mlp.cz/cz/kontakty/pobocky/?

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Jitko,
    přeji Vám krásné narozeniny. Myslím, že číslovka není důležitá.
    Žijete plnohodnotný život, vydáváte knížky, každý den pohladíte na duši spoustu lidí, kteří k vám zavítají. Mnohokrát mi mluvíte z duše ( jestli to nebude i tím, že Vás za 13 dní "dostihnu" :-)
    Jen tak mít i tu Vaši ohromnou vůli v oblasti zdravého životního stylu.
    Po knížce zapátrám i u nás na severu.
    Hezký večer přeje Eva z Liberce.

    OdpovědětVymazat
  6. posílám své blahopřání
    netřeba ku žalu pít
    to vám říkám, milá paní
    číslo nechte v klidu být

    datum je jen pro občanku
    věk - ten přec máme v duši
    a ta krášlí naši schránku
    proto tak as vám sluší

    Paní učitelce trochu zkusil
    zaveršovat B. M. mutil.

    Všechno nejlepší k narozeninám!
    Se stiskem ruky šeptám i to, že netřeba se mračit. Ono s tím opravdu nejde nic udělat. Trapme se jen nad tím, co můžeme ovlivnit.

    A po knize se budu ptát. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Preju krasny vecer a vsecicko nejlepsejsi k narozeninam!
    Po Vasi knizce jsem opravdu poctive patrala pred Vanoci (mimochodem v Akademii ji tez meli v pocitaci, ale na regale ne) a ve vetsine knihkupectvi slibovali, ze se chysta dotisk. Tak snad je dotisknuto a ja budu moci mamince vymenit vanocni poukazku za opravdove cteni. Huraaaaaa. Mejte se krasne

    OdpovědětVymazat
  8. K tomu dvojčíslí Vám přeji,ať zdraví slouží a dobrá nálada neopouští!Samozřejmě, ještě přeji velkou spisovatelskou karieru!
    Můj knihkupec, kde mám knihu objednanou, ještě nevolal:-(
    Ale dokud dýchám, doufám:-D

    OdpovědětVymazat
  9. Předně gratuluji k narozeninám, hezky si je oslavte. Na čísle nezáleží, důležité je, jak se člověk cítí a co si připustí. Dříve jsem to považovala za frázi, dnes už tomu věřím!
    Po knížce jsem se ptala v Palladiu - bylo mi řečeno, že jí už dlouho neměli :-), a ve Vršovicích u Kanclzbergera. Tam jí ještě neměli. Příští týden opět hodlám podniknout lov a doufám, že už úspěšný. Takhle mě totiž vaše kniha vyjde pěkně draho - když už v knihkupectví jsem, nikdy s prázdnou neodejdu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Všechno nejlepší k narozeninám!
    To jsem ráda, že knížka už je k mání.

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji Vám za milá přání, Mutilovi dokonce za verše, i za Vaši podporu. Moc si toho vážím. Ä i to číslo nějak skousnu, přes tolik optimismu ve Vašich řádcích, to ani jinak nejde. Stejně tak děkuji za Vaše tipy, všechny vyzkouším a budu informovat:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Jitko, číslovky budou i horší, i já přeji vše nej. Teď mne chvíli najdeš tady http://anavi397.blogspot.com/ Iva

    OdpovědětVymazat
  13. Opožděně všechno nejlepší k narozeninám. Na čísle přece vůbec nezáleží. Dcerka je taky 12. ledna:-)

    OdpovědětVymazat