neděle 26. února 2012

Prima sezóna

Tak by se mohl jmenovat dnešní příspěvek, kdyby šlo o tradiční nedělní čtení. Prima sezonu od nedávno zesnulého Josefa Škvoreckého mám totiž hodně ráda. Jenže jsem ji četla už dávno a dneska chci psát o jiné sezóně, a totiž o plesovéJ Nejsem nijak výrazný účastník plesů (o zájezdech nemluvěJ), ale několik plesů si v sezóně ujít nenecháme. A víceméně k povinnostem pak patří účast na našem plese maturitním. Již tradičně probíhá v hotelu Belveder, který patří k letenským dominantám. A co je na Letné, to já ráda, tudíž i na ples ráda chodím. Letošní připadl na únorové výročí. Ne snad, že by bylo co slavit, naopak. To datum mě každoročně trochu dráždí, proto jsem ráda, že to plesovými radovánkami hezky přebijeme. Maturitní ples má svá specifika a ani náš se nijak výrazně nelišil. Předtančení, šerpy, metání drobnými, dojaté příbuzenstvo a rozjaření studenti. Klasika. Jediná výjimka je snad ta, že nás z hotelu vypakují kolem půlnoci, zatímco na venkovských tancovačkách se vesele plesá až do božího rána. A ples v opeře, který byl naším společenským konkurentemJJJ, asi také nekončil o půlnociJ.
Tady tedy omladina po půlnoci zmizela propíjet vybrané peníze na after party, zatímco my staří jsme se spořádaně odebrali do svých domovů. Určitě se nám ráno vstávalo lépe než mládeži. I když ta asi šla ráno teprve spát........
  Hezký ples to bylJ.

4 komentáře:

  1. A víte, že já si na Únor ani nevzpomněl? Už dávno to není důležitý den. A Vaši žáci si možná budou únor spojovat jen s tím maturiťákem. A je to jedině dobře, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak, to už máme doživotně odbyté. Zbyly, ale hezké vzpomínky.Netušila jsem že v Hotelu Belvedér, je taneční sál. A to jsem z 7.

    OdpovědětVymazat
  3. ...a prima je Jitko i váš tanečník :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Mutile, máte pravdu, mně, asi jako historičce,to datum vždycky naskočí. A navíc mě dráždí to množství komunistů kolem, respektive v naší vládě, tak to mám kapku posunuté. Ale pravda je, že děti to vnímají jinak a bude-li jim to evokovat jen ples, je to dobře. A překvapení Lezarts- těší mě, že jste od nás, respektive ze 7:-)
    A tanečník byl prima, to má Aranel pravdu:-) Hezký den všem

    OdpovědětVymazat