čtvrtek 29. března 2012

A máme pokřtěno

A všechno je jinak, samozřejmě.J Nicméně, začít chci tím,že srdečně a moc děkuji všem, kteří přišli. Velmi si toho vážím a potěšilo mě to. Nemohla jsem se sice věnovat všem, jak bych si přála, ale snad se nikdo necítil opuštěný.? Je zajímavá shoda okolností, že dnešní zápis  křtu Třídní knížky do tramvaje je podle statistik přesně tisícím záznamem. Jako tisíc a jedna noc J. Začínali jsme jako propagace Odnikud nikam J a rozhodně by mě tehdy nenapadlo, že se dočkám statistického čísla 1000:-).
 Ovšem nutno konstatovat, že to byla kapku adrenalinová tisícovka, protože vždycky je všechno jinak.
Začátek vypadal celkem poklidně, hosté přicházeli,což mi přinášelo úlevu. Během dne se mi totiž dostalo tolik omluvných sms, že jsem kapku znejistěla. S těmi, co mi účast už kdysi potvrdili, se totiž počítalo, a najednou přicházely různé jiné povinnosti, které nesnesly odkladu:-(. Tudíž mě každý host postupně uklidňoval. Nejistota začala znovu růst krátce před šestou,kdy nebyl ani jeden kmotr, ani paní Vránová, ani Ben. Sice jsem se snažila samu sebe přesvědčit, že snad bez omluvy by to ani jeden nevzdalJ a s touto vizí nahlížela do každého projíždějícího taxíku,leč marně. Šestá odbyla a co teď? Bylo třeba jednat.J Náhradní kmotrou byla zvolena paní Marie Holá, která se jí ujala s velkou noblesou, za což jí moc děkuji J. Zdatnou pomocnicí byla i malá Klárka, která vnesla dětskou bezprostřednost. A pak dorazil Ben ( uf) který vnesl zase svoji bezprostřednost. Báječnou. J
Mezitím se do kolující žákovské vpisovaly nezapomenutelné poznámky a do sektem promáčené knížky Vaše vzkazy. Díky.  Zástupce Pedagogického muzea, pan Šimek, prohovořil o chystaných akcích k výročí Jana Amose KomenskéhoJ a pak přišlo  kulturní vystoupení. Ben okouzlil. Zazpíval a i jsme zatančili J.
A pak se všichni bavili po svém,aby se po deváté začali rozcházet. a v jedenáct jsem byla doma. Unavená, ale spokojená. Je pokřtěno, děkuji Vám.J
 A čekám, jestli se ozve paní Vránová J
  Vám, účastníkům, ale opravdu srdečně děkuji. Za účast, aktivitu, dárky, květiny, prostě za Váš čas a pochopení. Ale hlavně za Vaši přítomnost. Moc si toho vážím. J
A fotky budou zítraJJ

8 komentářů:

  1. Každý křest, má svoje překvápka i v dobách internetu a mobilního tel.Ale jak se zdá, bravurně, jste si s tím poradila:-D Potvrzení toho,že člověk může počítat jen sám se sebou!

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k úspěšné akci. Snad jste si dávku adrenalinu vybrala na rok dopředu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Často se nám něco nevyvede tak, jak jsme očekávali, ale poradili jste si a to je fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Téda...museli to být nervy. Nakonec zdá se vše dobře dopadlo. Mrzí mě, že jsme nedorazili...ale jsme alespoň v sekci těch omluvených...a trestem za naši nepřítomnost je mimo jiné i vystoupení Bena...toho my rádi taky :o)

    OdpovědětVymazat
  5. To je dobře, že vše dobře dopadlo. Mrzí mne, že kvůli vzdálenosti se nemohu těhle akcí zúčastnit...

    OdpovědětVymazat
  6. Gratulace na dálku od Dáji.... Je to stejně veliká radost ,mít vlastní knížku!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Gratulace k tisícovce, ještě jedna gratulace ke knize a k zvládnutému křtu. I když se program odvíjel trochu jinak. A množství omluvenek bych obrátil v plus. Vždyť by si nebylo kam sednout. :)
    Ben je sympaťák a zpíval pěkně. A paní Vránové to nevyšlo nebo jí vypadl list z diáře. To se stane. Horší je, že v tom případě ani neví, že někde nebyla a tu zprávičku od ní bych už ani nečekal.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky moc gratuluju, akorát mi nejde do hlavy absence paní Vránové, ona není typ, který by takovou věc hodil za hlavu ... podle mě vůbec netuší, že něco prošvihla. A Ben chodí pozdě všude. Těším se na fotky! :-)

    OdpovědětVymazat