pondělí 9. dubna 2012

Proč zrovna veselé?

 Vzájemně jsme si přáli veselé Velikonoce J. I já tak přeji, zvyk je prostě železná košile. Přesto mě často přepadají pochybnosti (a po letošních mrazivých zvlášť). Proč musí být nutně veselé? Co je na nich vlastně veselého?  Ukřižování? Zmrtvýchvstání? Nebo ty pohanské zvyky? Na tom, že vás někdo legálně zmrská, nic veselého většinou nevidím. Snad díky tomu vykoledovanému alkoholu bývá hodně veselo. Někdy až příliš. To, když vás někdo vypráská v okamžiku, kdy mu slivovice zastřela rozum. Anebo když se s tím zastřeným rozumem vypraví z koledy domů za volantem, místo aby se potácel pěkně pěšky. Přiznám se, že když jsem ráno objevila na venkovním teploměru rtuť až pět stupňů pod nulou, moc veselo mi nebyloL. Stejně, jako když jsem cestou do Prahy stála v koloně a posouvala se rychlostí pět metrů za hodinuL.  Nu, zřejmě touto planou úvahou k ničemu objevnému nedospěji, mně je prostě veseleji, když je teplo a svítí sluníčko. Snad se dočkám i bez pomlázkyJ. A jaké vlastně byly, ty letošní svátky zimy? Přikládám pár fotek, amatérsky veselýchJ







Ta poslední vajíčka jsou z WikipedieJ. My barvíme jen v cibuliJ.J.

 

8 komentářů:

  1. Pravda, jarní důvod k veselosti nám dnes trošku umrzl a proto mnozí popíjeli i mimo ono koledování. Já tedy spíš ten čaj, slivovici, byť na ní láká i slogan na Vaší fotografii, nějak nemusím. To už musí být slivovice s velkým S, abych se nechal přemluvit.
    Tak hlavně že jste se došourali ve zdraví domů.
    Určitě se domů těšil i Zachariáš. Na těch obrázcích vypadá kluk jeden šedivá tak nezúčastněně, co si to ti lidé zase vymýšlejí! :)

    OdpovědětVymazat
  2. osobně neznám ženu, co by velikonoce měla ráda.

    Pohanské svátky jsou mi trošku bližší.

    Vítala bych ráda jaro, ale náš teploměr se porouchal a zasekl se někde v únoru..

    OdpovědětVymazat
  3. Já to Velikonoční veselí vidím v barvách. Přiroda to umí tak kýčovitě ...jen to nesmí pokrýt jinovatka. A potom moje boty. Každé jaro....Velikonoce....vyrážim v nových botičkách, nejlépe veselé červené barvy . To už je taková moje diagnóza :-) A potom, veselo je když jsme všichni zdrávi a nepotřebujemei navigaci oněch opuntíkovaných paňačků. Snad je Jitko i vašemu tatínkovi lépe.

    OdpovědětVymazat
  4. U nás také moc veselo nebylo. Doufám, že se brzy oteplí, nejen venku.

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky jsou pěkné. I když ty nemocniční mi připomínají loňský pobyt v BN. Pejskovi to evidentně moc sluší, je to fešák. Slivovici, velikonoce, popojíždění v koloně a zimu nemám ráda. Potřebuji teplo a sluníčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rejčko, a já zrovna chtěla napsat, že ta vajíčka se vám moc povedla.-). Já vnímám Velikonoce spíš z toho náb. hlediska, a místo mrskačky jsem vyrazila v pondělí ráno do lesa běhat:-). A u nás byly radostné, protože jsme se sešly jako rodina.

      Vymazat
    2. Třeba se sešly samé ženy:-). Myslím, že takové chybičky vůbec nevadí:-)

      Vymazat