pondělí 27. srpna 2012

Gympl

Televize po opravdu okurkové sezóně, kdy zopakovaly takřka všechny nekoukatelné kousky z doby minulé - nějak nechápu, kdo se dnes ještě může dívat na Muže na radnici či na Copak je to za vojáka? začánají nabízet televizní podzim. Ono,co si budeme povídat,  ani stařičké Chalupáře bych nesledovala, byť moji odpůrci v této veselé normalizační agitce nic špatného nevidí a dle sledovanosti jsem asi jediná, komu je z opakování Chalupářů na veřejnoprávní televizi spíš neveselo. Ostatně, ne že by současnost byla o něco veselejší, komerční Farma je něco, na co ani nemám žaludek, abych sledovala. Nu, a právě do tohoto marastu přichází již zmíněná podzimní nabídka. A jakoby nestačilo, že prázdniny se krátí a obchody jsou plné vyzývavých reklam ohledně začátku školyL, tak hlavní taháky na televizních stanicích jsou Gympl a Základka.
A tady se mi doslova sevřel, neřku-li zvedl žaludek. Bytostně nesnáším filmy ze školního prostředí, kde je nejoblíbenějším scénáristickým záměrem dělat z učitelů blbce, z dětí chudáky, kteří úpí pod knutou zatuchlého školství, které brzdí jejich kreativního ducha v rozletu, z rodičů zaryté odpůrce vzdělání svých drobečků, prostě dokola omílané stereotypy, které opravdu nesnáším. Učitelé jsou tam vždy do jednoho vykresleni jako kreatury nebo ubohé karikatury,školní prostředí křečovitě trapné a to se prostě nedá. Nevím, jestli to tak mají i lékaři s filmy z lékařského prostředí, ale na školní filmy jsem alergická. A proto, hurá na Ententýky. A nejen my, co nesnášíme školní prostředí, i ostatní, protože nač se dívat na školu i ve volném čase. Ententýky nabízejí mnohem lepší a zábavnější alternativu.  A není to škola:-).Takže to je jediná volba pro televizní podzim,samozřejmě z mého úhlu, takřka netelevizního, pohledu. Jinak je lépe televizi využívat jen k DVD, případně vůbec, což je asi úplně ta nejlepší varianta.
          

1 komentář:

  1. Z letního programu TV mi bylo hodně, hodně smutno. Nakonec jsem ráda, že když se k TV někdy posadím, je to až po 22 hod a to už potom po 15 min sledování usínám :-)

    OdpovědětVymazat