sobota 30. března 2013

Bílá sobota

Dočetla jsem se, že Bílá sobota je v podstatě dnem ticha. Tudíž den jako stvořený pro mě. Ticho ctím, vyznávám a vyžaduji, žel, těžko se mi mé tiché vize naplňují. Dnešek obecně tichu moc nepřeje.
      Proto dnešní Bílou sobotu obzvlášť vítám, hodlám si ticha užít v co největší míře. Pravda, nebude to o meditaci a přemítání, jak by asi mělo být. To bych se musela uchýlit někam do kláštera nebo na samotu, což není realizovatelné. 
 Naše dnešní sobota je navíc takové mísení všeho dohromady. Duchovna i pragmatična! 
   Úprava hrobu, který je od pohřbu stále zamrzlý, tak to není zas tak úplně snadné, ale je to věc mířící k tomu křesťanskému duchu víkendového období, tedy víc duchovna. 
   Vyuzení hromady masa zase míří k tradičnímu českému obžerství:-), tedy k té pragmatičnosti. Samozřejmě trochu přeháním,   zas takové množství se ho na nezdravou úpravu kouřem nechystá, ale dieta to rozhodně není. 
    Pro obě sobotní činnosti není zcel jistě nejlepší období, tak je třeba chvilky v nevlídném počasí prokládat vlídnou četbou, umírněným popíjením a přátelským klábosením, které nás časem dovede až k té tiché meditační činnosti. 



Žádné komentáře:

Okomentovat