pátek 12. dubna 2013

Clam Gallasův palác

Krásné prostory Clam Galasova paláce, konkrétně jeho mramorový sál, včera hostily křest knihy Vojtěcha Šustka, atentát na Heydricha. Respektive, abych byla přesná - archiv hlavního města a Scriptorium, tedy spolek pro nekomerční vydávání odborné literatury, zde představovaly Edici historických dokumentů  Atentát na Reinarda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava, svazek 1.
Mezi hosty,kteří přišli poblahopřát autorovi, jste mohli potkat řadu historiků či novinářů, tedy těch, co se o dané období důkladně zajímají. A samozřejmě, přišli i pamětníci,lidé, kteří danou dobu zažili nebo v ní přišli o své blízké. Jeden se až zastydí, když vidí, jakou dálku byli lidé ochotni absolvovat, zatímco mě kolikrát dělá problém vyjet z Letné. A tady byli lidé ze všech koutů republiky. 
      Autor mluvil jako kniha, setkal se s velkým zájmem a i proto se zde kniha ve velkém i prodávala. Nu a po slavnostním křtu mohla být vypuštěna na náš knižní trh a všichni se navíc můžeme těšit na svazek 2 i 3. A je vždy dobré se na něco těšit. Teď třeba na první,snad už skutečně jarní, víkend















                                       

Žádné komentáře:

Okomentovat