pátek 21. června 2013

Gymnaziáda

Tak se zove naše závěrečná školní slavnost. Mnohým to sice evokuje sportovní klání, ale to je u nás skryto pod naprosto prozaickým názvem sportovní den. Gymnaziáda je vlastně také klání. Mělo by být intelektuální. Zaštíceno názvem: "Co jsme dokázali?" 
Větší klání je ale spíš o to, jak přimět studenty, aby celou akci "dobrovolně" zorganizovali a podobně dobrovolně se jí  v odpoledních hodinách zúčastnili. O rodiče se už ani nesnažíme, stejně nepřijdou. 
I tak je to dost dřina. Letos navíc prvně v našich nových prostorách tzv. mediálního centra, které už bylo několikrát vyplaveno, nicméně zatím slouží.
A zde tedy proběhla letošní Gymnaziáda. Nemalou motivací pro účast bylo vyhlašování stipendií a také slíbená diskotéka a grilovačka. To vše způsobilo,  že se nakonec zúčastnila poměrně značná část studentů  (ba i některých rodičů). Společně jsem tedy přetrpěli nepovedená vystoupení i si užili těch, která se povedla. Některá vskutku nadstandartně. Celé to sice komplikovalo nepředstavitelné vedro v místnosti, kde není klimatizace, ale přežili jsme. Nu a pak, jak jsem již avizovala, garden party. Grilování, buřty, cola, diskoška, samé nezdravé věci, které nesnáším a které děti milují. Pak uklidit, což bylo stejné klání jako přesvědčit děti k účasti. Teď zas bylo výzvou přesvědčit je, že celý ten nepořádek musíme společnými silami uklidit. Nakonec se tedy škola i celý pozemek zahalily do laskavého a uklidňujícího ticha a letošní Gymnaziáda se odebrala na smetiště dějin. Až zase  za rok.







Žádné komentáře:

Okomentovat