středa 19. června 2013

Jak to bylo s těmi církvemi?

Církev je věc, které ateistická část našeho národa patrně nerozumí. Ale to je, podle mého, docela chyba. Role církve, potažmo církví, v našich dějinách, je nezpochybnitelná. Důležitá. Někdy kontroverzní, jindy nezastupitelná. Udělat si obrázek o tom, jak to opravdu bylo, mohu pomoci i naše Hovory v kavárně Dadap. Ode dneška za týden se tam sejdeme naposledy před prázdninami a budeme si povídat o úloze církví ve dvacátém století. Provázet nás bude doktor Jan Stříbrný. Již jsem ho několikrát slyšela vyprávět a vždycky to byl vynikající zážitek. Takže Vás lákám na nevšední řečnické hody. Přijďte se ještě lehce intelektuálně osvěžit před dvěma měsíci relaxačního volna. Těším se na Vás. Už za týden. V Dadapu:-)

2 komentáře:

  1. POCTENIPOSPOLU
    Ve 20. století? Vztah k majetku a pragmatické pokrytectví. Nuda. Kdo zadává témata? Co ´církev a sexualita´ od počátku křesťanství...
    Třeba když duchovní otcové v pozdním středověku neochotně povolili párové tance (předtím jen kolové, formální a sólové) aby vzkypěly vášně a těsné držení pomohlo mladým dvojicím překonat ostych. Snadnější fyzické sblížení sice vedlo ku hříchu, ale oveček začalo rychleji přibývat.
    Úlohou církve v 21.st. by mohl být návrat ke slušnosti a rodinným hodnotám.

    OdpovědětVymazat
  2. Jupí, pátral jsem tohle info několik hodin.. díky za váš web.


    Also visit my homepage: dárky pro babičku a dědu (www.toprumy.cz)

    OdpovědětVymazat