čtvrtek 13. června 2013

Velký Gatsby

Ve mně velký dojem nezanechal.  Filmové ztvárnění známé novelky mi přišlo jako naprosto zbytečný počin, nechápu, jaký to mělo význam, to natočit. Respektive, natočit to tímto způsobem.  Převod literatury na plátno vždy vyvolá kontroverze,alespoň u nás, co stále dáváme přednost pomalejším médiím, tedy knize a textu. Nicméně, někdy se povede a pak je radost porovnat vlastní fantazii s fantazií  ( a finančními možnostmi) filmařů. 
Tady se to nepovedlo. A to i přesto, že šlo už o několikátý pokus zfilmovaného Gatsbyho. Nebo možná právě proto. Pamětníci vychvalují verzi s Robertem Redfordem, kterou jsem neviděla. Ale pro porovnání si ji asi zkusím vyhledat a podívat se. Tato varianta mě nebavila. Nudná, rozvleklá, takřka nekonečná, bez emocí…Téměř se mi chce říci, že školometská J:-).....
 Prostě filmový omyl. Tedy pro mě. Je to možná tím, že mě nebavil ani Moulin Rouge, který je od stejného režiséra. Ale zase se mi líbila jeho Austrálie, takže šlo těžko odhadnout, zda to vyjde či nevyjde. Nevyšlo, pro mě ztráta času. Ale zase setkání s přáteli J a to podobné ztráty dalece převáží J. 

1 komentář:

  1. ...ano já pamětník mám ráda starou verzi...Robert a Mia Farrow, režie Coppola. A pak tu novelu :o) Na nový filmový počin do kina nepůjdu, stačilo se podívat na upoutávku. No a tak jsem si zodpověděla na otázku proč do kina nechodím, stačí mi kolikrát jen ta upoutávka :o)))

    OdpovědětVymazat