sobota 1. června 2013

Život pod psa

Zaujalo mě, jak v zemi, kde psi patří k privilegovaným mazlíčkům, v mnoha rodinách se mají lépe než vlastní děti, o partnerech nemluvě, je označení všeho psího vnímáno s negativním podtextem. Stačí prosté konstatování o psím počasí a všem je jasné, že venku to moc vábně nevypadá. Pravda,psa by tam nevyhnal, ale to je asi výjimka potvrzující pravidlo. Na dotaz, jak se máte, většina národa odpovídá, že pod psa. A mnohá alotria se také dobře ukryjí pod všeříkajícím názvem psí kusy. Jste – li na někoho zlý, jste na něj prostě pes, a pokud jste nevelkého vzrůstu, můžete se dočkat hanlivé poznámky, že přes psa nevidíte na tramvaj. Nechutné jídlo by ani pes nežral a hádavý člověk na vás prostě štěká. Že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, je velmi často dováděno do deailních konců, protože bít chce hodně lidí.  Nu,jak vidno, čeština je jazyk bohatý a nápaditý, ale v tomto směru se zcela evidentně rozchází teroie s praxí. Jako zajímavý důkaz lze uvést letenský obchod pro psy. Ano, máme tady poměrně luxusní prodejnu pro pejsky a jejich páníčky. A že nejde o žádný second hand je jasné už na první pohled. Bezpečnostní rám, prodavač v obleku, tlumená hudba, ceny vysoké. A ty služby... No řekněte, kdo z vás to máJ.? Takže někdy je ten psí život rozhodně dost luxusní. Řekla bych, že minimálně na Letné se mají psi lépe než třeba…………nic či nikdo mě nenapadá, abych náhodou nepodráždila hada bosou nohou. Ale to už je zase jiný příběh.  Ten hadí…………

Tak vám přeji život pod letenského psaJ, i když je pořád počasí pod jakéhokoliv psaJ.  Alespoň že kočky se maj...J



2 komentáře:

  1. aha,tak už i na Letné? Já na psí pekárnu narazila kdysi na Smíchově a nestačila jsem se divit, co všechno se nabízí! Nešlo jen o pečivo, ale i doplňky... no, mému kocourovi stačí plná miska-a celkem nerozlišuje, z jakého salonu to pochází-hlavně, aby toho bylo hodně ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to Zachariáš má také tak. Kdybychom ovšem chtěli, můžeme si (se psem) dopřát vše pod jednou střechou. Zatímco kdybych něco podobného chtěla pro sebe, tak se pěkně nalítám. Zjevně se dá podnikat ( a asi úspěšně,) v mnoha dosud neprobádaných oborech:-).Divím se takřka permanentně:-)

    OdpovědětVymazat