čtvrtek 19. prosince 2013

Vánoční Hovory

Sejít se a strávit spolu nějaký čas, nejlépe příjemný, je hlavním motivem všech vánočních večírků. Alespoň předpokládám, že tomu tak je.  I naše setkání v Dadapu se neslo v tomto duchu.  Dosud jsme prosinec v rámci našich historických setkávání vynechávaly, letos jsme „kreativně“ vymyslely vánoční večírek s přednášejícími, které jsme srdečně pozvaly,  i s jejich hosty, které jsme pozvaly  stejně srdečně. Navíc jsme tedy měly ideu, že by naši publikující přednášející zde mohli prezentovat, případně i prodávat, svoje knihy.
Nu, vše zůstalo na půli cesty.

Nazdobená kavárna přivítala naše zdravé jádro hostů, kteří přišli s dobrou náladou a úsměvem na rtu, dorazil i odborník na heydrichiádu, který loni přednášel o temném období našich dějin.  Ostatní přednášející nedorazili, ale ani naše pozvání nijak nereflektovali. Musíme se zjevně ještě naučit, jak oslovit akademiky, aby alespoň zareagovali a odpověděli, protože pokud podle starých babských pravidel považujeme mlčení za souhlas, pak jsme čekali takřka knižní bazar.J No, ten se  tedy nekonal, nevadí, snad se povede jindy....
 Jinak jsme samozřejmě poseděli, pohovořili, příjemně se pobavili. A jen tak mimochodem vznikl i plán zajímavých historických setkání pro příští rok. Takže kromě pana Motla se můžete těšit na čarodějnice (tím samozřejmě nemyslím nás dvěJ, ale čarodějnické procesy,) budou i nějaké jiné vraždy, třeba konečně vypátráme vraha Otýlie Vranské. Rýsuje se debata o Mussolinim i o normalizační šedi. Vyskočilo i plno dalších jiných témat, takže se zdá,že máme před sebou plodný a atraktivní rok. Alespoň, co se Hovorů týká. Těšíme se. 
A díky vánočnímu večírku již vzniká i celkové sváteční naladění,atmosféra a pocity. Prostě Vánoce jsou tady. A včerejší večírek je velmi příjemně zahájil.  
Děkujeme tedy všem zúčastněným, moc si jejich návštěvy považujeme a ceníme. Srdečně přejeme krásné svátky a úspěšný společný nový historický rokJ.

Žádné komentáře:

Okomentovat