sobota 8. února 2014

Rodinné setkání

     Zase jedno velmi vydařené. 
Svého času se mezi mými blízkými vyskytla oprávněná domněnka, že se scházíme jen na pohřbech, což je sice zákonitý běh času, leč s některými zákonitostmi je asi třeba bojovat.  
Nabízelo se vytvoření častější periodicity setkávání, což se ukázalo jako nápadem velmi životadárným. A různá životní výročí jsou většinou velmi výrazným impulsem.
 Proto tedy minulý páteční večer byl ve znamení schůzky  širší rodiny…
Tedy klasické atributy, milí lidé, hezké prostředí, uvolněná atmosféra.  Výborné jídlo a pití, návraty proti proudu času i výhledy do budoucna.
 „Zděšení“ nad tím, jak ty děti zase vyrostly. Možná bych je někde náhodně potkané ani nepoznala. K tomu jsem jako bonus dostala i poznání, jak dokáží být i "pubescenti" milí, vstřícní, komunikativní, prostě radost pohovořit.  
 My staří se již  naštěstí tolik vizuálně neměníme, takže se spolehlivě identifikujeme a pak již nastává probírání všeho, co život vzal a dal, člověk trochu zapomene na své běžné starosti a realitu, protože zjistí, že jiní mají starosti stejné, neřku-li větší.
 A tak v duchu optimistického přístupu raději hážeme problémy za hlavu a bavíme se. Vždyť to je hlavní účel rodinných setkání. A toto se obzvláště vydařilo. Krásný páteční večer.
 I s tajuplným překvapením. Objevila jsem totiž nového příbuzného. Člověk ani nečeká, jaká překvapení ho na takovém setkání potkají. A tak najednou zjistím, že i "kmotr" patří do rodiny. A to se známe tolik let a objevím to náhodně až nyní. Nu, to bude příběh:-). Coming soon. 





Žádné komentáře:

Okomentovat