úterý 27. května 2014

Maturitní vysvědčení

 Tak dnes, krom jiného, proběhla poslední tečka za letošními maturitami u nás ve škole.  Slavnostně jsme maturantům předali jejich "papír"J. Tím trochu odkazuji k mým oblíbeným Čtyřem dohodám, kde Jaroslav Dušek vypichuje současnou nutnost, mít na všechno papír. Že bez papíru (někdy i bez papírů!) jste v dnešní společnosti dost ztracení. Prostě papír (dříve narození pamatují bumážkuJ) zkrátka musí být! Tak i naši maturanti mají jeden ze svých podstatných papírů po dnešku doma. Dostali maturitní vysvědčení a DSD diplom, který jim otevírá cestu na německé vysoké školy. Šlo o klasickou sváteční chvilku, nastrojení čerství dospěláci, dojatí rodiče (tedy ti, kteří to stihli z práce) i prarodiče, rozveselení kamarádi. A samozřejmě uvolněný pedagogický sbor, který střídal pocity radosti nad tím, že odmaturovali takřka všichni s pocity úžasu i dojetí nad tím, jak to letí. Vždyť nedávno nastupovali do primy a už jdou pryč…. 
Po nezbytných formalitách jsme si navzájem potřásli rukama, řekli pár vřelých slov a konec. Tečka. Jde se domů a jinam. Začíná nová etapa. Pěkné to bylo.
    I prostředí bylo hezké. Libeňský zámeček nám pro tuto slavnostní akci propůjčil své prostory, čímž se oslím můstkem dostávám i k atentátu na Heydricha, který má dneska výročí a právě na Zámečku si lze onu statečnou akci českých partyzánů připomenout. 
A na webu Vaše literatura vypukla soutěž o knihu Nic nového pod sluncem. 
 Další oslí můstek již nevyplodím a o dopolední cestě do opravdového Mostu si napíšu později. Prostě dnešek byl v podstatě plný takových symbolických mostů, které spojovaly staré a nové, uplynulé a očekávané, známé i neznámé, historické i současné. Prostě Nic nového pod sluncem…J

2 komentáře:

  1. Právě jsem odeslal odpovědi do soutěže o Vaši knížku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. :-) Děkuji velmi pěkně. Doufám, že zvítězíte:-) Hezký den přeji

    OdpovědětVymazat