úterý 9. září 2014

Podzimní Hovory

  Naše znovu rodící se Hovory a jejich podzimní část začneme ve velkém stylu přednáškou Pavla Žáčka. Zatím je zachován cyklus poslední středy v měsíci, z čehož plyne, že naše první podzimní setkání bude 24. září. Stejně tak se nemění hodina začátku, což je klasických 19 hodin. Mění se místo, které bude upřesněno v nejbližších dnech, nejlépe zítra. 
Zatím lákáme potencionální zájemce na osobu přednášejícího, Pavla Žáčka, prvního ředitele ÚSTRu (krom jiného, samozřejmě). Tedy se na našem prvním poprázdninovém setkání otevírá velký prostor pro milovníky nedávné historie, pro ty, kteří chtějí vědět, zda nás velký bratr pořád sleduje. No, to si odpovím sama a hned. Sleduje, možná i více než dřív. A to bude otázka k polemice, jak moc,jakými metodami a v jaké míře, třeba.... 
Můžeme se dostat k problematice činných či spících agentů STb, k otázce tolerance české veřejnosti k těmto "aktivistům", ke snaze kohosi zamezit badatelům přístup k archivním materiálům či prostě jen k tomu, jak to prostě tehdy bylo. Moderní novodobé dějiny skrývají celou řadu výbušných témat a pan Žáček umí skvěle vyprávět. Tedy kdo má 24. září čas a chuť, přijďte si poslechnout Pavla Žáčka. Kam, povíme zítra, ale nápověda je tak trochu letenská:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat