čtvrtek 4. prosince 2014

Kurtizána

Pod vyzývavým názvem se skrývá velmi zajímavé představení v mém oblíbeném divadélku Ungelt. Patřilo to k minulému kulturou nabitého víkendu, šlo o takovou sladkou víkendovou tečku.
 Jde opět, jako vždy, o komorní hru, pro tři herce. V ženských rolích excelují Chantal Poullain a Regina Rázlová, která se prý touto rolí vrací zpátky na prkna, která znamenají svět. A vrací se víc než zdařile. Oběma dámám zdatně sekunduje mladý Igor  Orozovič,který má jistě velkou hereckou dráhu před sebou.
Jde o kostýmní představení, vracíme se na počátek dvacátého století, do slavné Belle epoque, a je to zážitek.  Příběh o lásce, ale hlavně o stárnutí, o ženském stárnutí, je výborně zahraný, plný trefných postřehů, vtipů, ale i vážného zamyšlení. Paní Rázlová je nabitá energií úplně stejně jako Chantal Poullain svým francouzským šarmem a grácií. Oběma dámám představení dokonale sedlo.

Ungelt nezklamal jako vždy. Kurtizána je podle mě skvělé představení s výbornými hereckými výkony. 

1 komentář:

  1. S paní Rázlovou jsem se nedávno potkala na jedné akci a byla to moc sympatická dáma. Dostaly jsme i pozvání s kamarádkou do divadla, ale toto přestavení je nadlouho vyprodané. Snad se to povede.

    OdpovědětVymazat