úterý 23. prosince 2014

Prázdniny

 Už si konečně užíváme.  Advent byl navzdory své pověsti klidu a pohody víc hektický, než by si jeden přál. I proto jsem ráda, že už může člověk pozvolna vydechnout.
Vydýchávám to.
 Na celkovou rekapitulaci je sice ještě kapku brzy, proto chci rekapitulačně zmínit jen čtyřlístek svých knih. Možná proto, že bych ráda, aby jim v příštím roce přibyl pátý sourozenec. 
Na začátku letošního roku vyšlo Nic nového pod sluncem a na konci roku je vyprodaná Třídní knížka do tramvaje. V lednu ji čeká dotisk.  To je asi úspěch, i když sama bych si osobně představovala, že bude už na vánočním trhu… Ale to bych asi chtěla příliš.
A mezi těmito dvěma póly se pohybovaly starší kusy, Odnikud nikam i Jan Heřman, které se kupodivu také úplně neztratily.
 Ale je to fuška, připomínat je, držet je trochu nad hladinou a nenechat je utopit v tom divokém moři knih, které nabízí hned několik pražských knižních paláců (o těch mimopražských ani nemluvě, na ty už nemám kapacituJ). Už dávno vím, že není zas tak těžké knihu napsat, ale vydat ji a hlavně udržet někde na vrchu knihkupeckých pultů, protože když denně vychází několik desítek nových knih, je to docela syssifovská práce. Leč zatím se do ní pouštímJ, s nadějí, že za rok to bude pětinásobná snaha. Uvidíme.
 Nyní, v rámci rekapitulace, všem svým laskavým čtenářům velmi pěkně děkuji a těm potencionálním novým nabízím knihy ke koupi zdeJ.
A všem vám srdečně přeji pěkné svátky a hodně spokojenosti v novém roce.  I hezké vánoční prázdniny.

 A pod stromečkem pěknou knihuJ

Žádné komentáře:

Okomentovat