úterý 30. prosince 2014

Sport zdarma

V Praze se nabízí přes stovku sportovišť, které bojují s vánočním obžerstvím a akcí "sport zdarma" lákají nejen Pražany k pohybu.
 A k vyzkoušení si netradičních sportovních aktivit. Jde již o několikátý rok, kdy se tato bohulibá (kilům libáJ) akce koná. Jako nepřítel davových aktivit jsem proto měla léta strach něco vyzkoušet, protože v Praze mantra "něčeho zdarma" většinou spolehlivě naláká takové davy, které si nelze představit ani s opravdu rozbujelou fantazií. Důkazem budiž třeba Noc muzeí, Noc kostelů a další podobné free aktivity. Očekávala jsem totéž i u týdne sportu zdarma. Nicméně, s určitou dávkou odvahy jsme chtěli vyzkoušet věci pro nás netradiční, tudíž jsme i s netradiční odvahou vstoupili do týdne sportu. A ejhle. Nejenže se davy nekonaly, ale i šlo o zajímavé věci. Tak jsem si vyzkoušela ricochet, který se ale asi mým šálkem kávy  nestane. To aikido má mnohem větší šanci. Jen jestli ho také budou provozovat někde poblíž Letné, to bych si pak snadno dala říci. A znovu jsme oživili  badminton.  Oblíbená letní hra mého dětství nějak u nás doma upadla v zapomnění, tak jsme si ji mezi svátky s nadšením vyzkoušeli v její zimní halové podobě. A ono se to nejen nezapomíná, ale má to podobné kouzlo jako kdysi. Možná ještě větší.
 Také jsem konečně vyzkoušela tolik vychvalovaný bazén Šutka. A celkem nezklamal, i když tady už na můj vkus bylo lidí příliš. Nu, co naděláme, někam se utéct musí, když některé hory se stále trochu zelenají.I když po včerejšku, kdy je centimetr sněhu snad i u Muzea, patrně už hory plní svou primární zimní úlohu. 
A týden sportu  vlastně také. Je to kupodivu velmi zajímavá akce. Líbilo se miJ

Žádné komentáře:

Okomentovat