pátek 13. února 2015

Žhavé historky

 Kapku jsem se inspirovala názvem Divoké historky, které zobrazují vskutku zajímavé a netradiční bizarnosti. Tak daleko samozřejmě nepůjdu, ani to neumím, ale žhavé historky ze sauny, které jsou vlastně také takové malé bizarnosti, popsat umím. Sauna je totiž svět sám pro sebe.  Kdysi dávno jsem se domnívala, že ho navštěvují hlavně lidé, co o sebe pečují. Nebo emigranti z Finska. Ovšem realita je kapku odlišná. Kromě výše zmíněných zde můžete narazit na exhibicionisty, čumily, extroverty, záletníky, snoby a celou řadu dalších kategorií. Nejhorší jsou hlasití Emilové, s těmi se pak saunuje velmi nepříjemně. Ale v podstatě každý, kdo nerespektuje ticho a klid ve žhavé i relaxační ploše, vám zážitek ze sauny zkazí. Fascinují mě lidé, kteří zde třeba neumí pozdravit. Vstupují do prostor, kde trávíme společný čas takřka v rouše Adamově či Evině, ale ani nezabučí. Jiní zase mají potřebu vás intenzivně vtáhnout do dialogu nebo jim nevadí, že celé okolí naslouchá jejich vyprávění, ve kterém se to hemží velmi osobními detaily. Asi je to určitý exhibicionistický účel. Zvláštní kapitolu tvoří ti, jejichž těla opravdu nesou stopy života či určité nestřídmosti, ale oni to nikterak neřeší. Většinu naopak, mají potřebu se svými špeky či dalšími, mnohdy neestetickými částmi těla, nějak pochlubit. Vzniká tak prapodivné natřásání, natáčení, nadhazování, vše provázeno hlasitými pazvuky, zjevně ve snaze přilákat i ty, co se až dosud tvrdošíjně dívali jinam.  Narazíte tu samozřejmě i na milenecké dvojice, ať už legální či zjevně tajné, což poměrně snadno dešifrujete z jejich hovoru. Potkáte lidi hlasité i agresivní. Někteří se nestydí vůbec a nezahalí se ani v relaxační zóně, zatímco opačně naladění stydlínkové se i v sauně pohybují trochu oblečení, což se zase nelíbí provozovatelům, jelikož do sauny se prostě chodí bez plavek.  Někteří se nesprchují vůbec, jiní si tam zase chodí odbýt veškerou hygienu včetně depilace a manikúry, což je stejně nechutné, jako když se nemyjí. Prostě sauna je plná žhavých zážitků, a pokud nemáte to štěstí, že máte saunu privátní, musíte doufat, že zrovna během vašeho saunování se nic zvláštního nestane.  Protože to ale rozhodně není pravidlem, mohou vzniknout tyto opravdu žhavé historkyJ

3 komentáře:

  1. To by nebylo téma na další knihu:-)?

    OdpovědětVymazat
  2. :-) možná:-) takové rozpálené téma....

    OdpovědětVymazat
  3. Už jednou jste zde psala o sauně a už tenkrát jsem byl překvapen, že máte společný provoz ženy i muži. To v našem sedmdesáti tisícovém maloměstě je provozovatel puritánstější. Chtěl jsem napsat, že společně to u nás jde jen jeden den v týdnu, ale teď jsem koukal na provozní dobu sauny a ten společný den tam už není. Asi se těch pár mileneckých dvojic, ať už ofiko či tajných (manželé asi nechodili vůbec - Nebude tě očumovat nějaký cizí chlap! Na cizí ženský by ses chtěl koukat, nikam nejdem!), nevyplatilo a ten jeden společný den se zrušil.
    Ale jinak věřím, že v "takovémto" prostředí o zážitky není nouze a dobrý pozorovatel, kterým určitě jste, by z toho nějakou tu "netřídní" knihu vydoloval.
    V každém případě Vám přeji, ať je Vám horko jen od saunových kamen a ne ze situací kolem. :-)

    OdpovědětVymazat