čtvrtek 10. září 2015

Světlušky

Klasicky v září září Světlušky. A jelikož jsem ve škole převzala řízení  charitativních akcí, je letošní Světluška ( 7.-11.9.) moje velká premiéra.

Naše děti vyráží do ulic, aby získaly co nejvíc prostředků pro Světlušku. Letos jsou navíc vybaveni a mobilní aplikací ( všichni prostě jsme nyní aplikovatelníJ), která jim umožňuje řadu věcí, které jsme dřív dělali osobně. Nyní tedy pomocí aplikace komunikují přímo s organizátory akce a pro děti jde jistě o atraktivní změnu. Ale hlavní myšlenkou je pomoc, a o to víc mě těší, že dobrovolníků pro Světlušku máme víc než dost. Naši studenti mají sociální cítění,každé ráno i odpoledne z našeho gymnázia vyletí skupiny „Světlušek,“ které se pokouší přesvědčit kolemjdoucí, aby pomohli drobným příspěvkem velké věci. Jak dopadli, se dozvíme v pátek, první dobrá zpráva je, že se aktivně účastní. Pokud tedy potkáte nějakou Světlušku, jistě ji potěšíte, když nějak přispějete na nákup pomůcek pro ty, kteří svět kolem nás vnímají jinak, než očima.  A nemusí jít jen o Světlušku z GTM, které vhodíte minci do kasičky.  Světlušky rozsvěcují tento týden celé Čechy a GTM je u toho.  
A jak Světlušku poznáte? Má kostým, někdy i krovky, tykadla a nabídne Vám náramek, píšťalku či klíčenku.  Úsměv na tváři a dobrou vůli pomáhat. Prostě Světlušky v září září – a na GTM takéJ


Žádné komentáře:

Okomentovat