středa 25. listopadu 2015

Všichni chtějí do Prahy

Prodloužení víkendového pobytu mimo Prahu se neukázalo jako  úplně dobrý nápad. Dostat se totiž v pondělí ráno do Prahy se jeví jako takřka nadlidský úkol. Všichni totiž chtějí do Prahy. Jeden z mnoha současných paradoxů, všichni na Pražáky nadávají, ale všichni chtějí být součásti Prahy, minimálně v pracovní čas. A poté se zas z prostoru svého příměstského bydlení vymezují, že ti Pražáci jsou děsní:-). Nu, to je jen taková úsměvná paradoxní vsuvka, která není myšlena jako nic proti ničemu, jen suché konstatování. Co naopak jako děsné vnímám doopravdy, je to cestování. Do Prahy jsem se dostala v podstatě až na třetí pokus. První ztroskotal na příjezdu k dálnici. Už tam se štosovala kolona, kterou Zelená vlna označila za hodinovou. (až zpětně jsem zjistila, že kdybych se na dálnici doploužila, tvrdla bych tam v další koloně dvě hodiny!))
Volím ale starou benešovskou, kde je to vzápětí totéž jen s tím rozdílem, že Zelená vlna už nic nehlásí. Jelikož trochu nasněžilo a všude jsou tu kamióny, které nechtějí platit mýtné, je jasné, že zdejší kopečky prostě nevyjedou a tedy se kolona dopoledne nerozjede. Je třeba počkat na slunce, které letošní první námrazu zlikviduje a to dřív než v poledne nebude.
 Tedy druhý návrat a třetí cesta z úplně druhé strany. To už bylo úspěšné a zásek nastal až v Praze, kde se to všechno štosuje před permanentně opravovaným nuselským mostem, čímž se z cesty přes Prahu nestává tradiční hodinová záležitost, ale již celkem běžně dvouhodinová. A nepomůžete si ani v MHD, která se vlekla ve stejné koloně jako my, takže je to prostě o trpělivosti
(a pružnosti pracovní doby J).  Prostě všichni chtějí do Prahy.

Jen místům odpovědným za dálnice a dopravu je to jaksi fuk…
A to bylo sněhu jen minimálně....

Žádné komentáře:

Okomentovat