neděle 27. prosince 2015

Koncert ve Vranově

Dnes už je vlastně po Vánocích. Tedy po jejich první etapě, protože doopravdy končí až šestého ledna, respektive úplně ortodoxně až desátého?
 Ale dnes je neděle, takže sváteční radovánky plynule pokračují. I proto, že dnes se připomínal svátek svatého Jana Evangelisty. Ten měl být otráven vínem, které mu bylo podáno s kapkou prudkého jedu. On je ale požehnal, čímž je jedovatosti zbavil. Proto se v kostelech v tento den světilo víno. Kdo se pak toho posvěceného vína napil, měl být stále dokonale zdravý. Nu, ve víně je tedy nejen pravda, ale i zdraví. Alespoň dnes, na den svatého Jana Evangelisty. Kapka posvěceného vínka se prý hodila i pro milence, kteří ho měli pít na usmířenou či na štěstí v uzavíraném manželství. Takže multifunkční víno podávané dnes v kostelech. 
My jsme si místo vína užili slavnostní vánoční koncert. V úžasném kostele svatého Václava ve Vranově, který nabízí řadu krásných uměleckých zážitků. Ten dnešní byl opravdu dokonalý. Děti, umělci, pan starosta, ti všichni namíchali dohromady báječný povánoční umělecký zážitek.  A na závěr si kapku vína na oslavu určitě zasloužili. Jak umělci, tak všichni, co se na přípravě podíleli. Krásné to bylo. Jen ty moje fotky se nějak nevyvedly, ale prostředí snad trochu zachycují:-)









Žádné komentáře:

Okomentovat