pondělí 27. června 2016

Konec roku

Opakuje se to pravidelně, vtipy o učitelkách na konci školního roku, připomínajících cokoli orvaného … Jde o jakýsi kolorit, který vás ve finále musí nechávat v klidu, protože co také pořád opakovat...?Už od půli května navíc slýcháte, že za chvíli jsou prázdniny, takže se vlastně máte…. Od počátku června pak už o prázdninách hovoří každý, kdo nepracuje ve školství, přičemž v druhém plánu v podstatě dodává, že už teď stejně máte pohodičku, protože vlastně nic neděláte, když jsou ty prázdniny. Někteří ještě dodají závistivý dodatek o tom, že si k tomu všemu ještě jezdíte na výlety, tudíž máte život jako z románu. Lépe nekomentovat, i když letos, v situaci, kdy po složité organizaci školního výletu, který skončil tak, že si většina rodičů vzpomněla, že raději pojedou na levnější dovolenou či využijí konce roku k jiným aktivitám, než ke školnímu výletu, který tedy nakonec bylo nutno stornovat, mám občas potřebu něco komentovat, ale asi je mlčení zlato. Snad jen to suché konstatování, že i po letech dokáže určitá neserióznost a nezdvořilost zaskočit a překvapit. Ale ten kýžený konec roku tady už opravdu je, fyzicky, takže hurá:-)



4 komentáře:

  1. Ten obrázek mě vždycky rozesměje. Přeji Vám krásné prázdniny a užívejte od všeho trochu... klid, cestování, četba, psaní a setkání s milými lidmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, děkuji velmi pěkně za Vaše milá slova a i za návštěvy na mém blogu. Moc si toho vážím. A také Vám přeji krásné a pohodové léto a dovolenou
      A ten obrázek je neskutečně pravdivý:-)

      Vymazat
  2. Milá Jitko!
    Mám moc ráda vaše články.
    K poslednímu příspěvku- vzpomínce na Miladu Horákovou se připojuji...

    A napsat Vám, co chci popřát se mi to tam prostě nehodilo, tak píši sem!!
    Jdu popřát krásné prázdniny!! Plné sluníčka, odpočinku, zážitků a tak nějak vůbec relaxace od Vašeho náročného povolání (vím své...)
    Mějte se prostě moc hezky!! Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Jarko, moc Vám děkuji. Taková laskavá slova jsou vždy balzámem na duši. A já vím,že Vy víte:-) Moc děkuji za vše, přeji krásné léto a dovolenou a budeme se i nadále vzájemně číst. I já k Vám chodím a obdivuji. Hezké léto

    OdpovědětVymazat