čtvrtek 21. července 2016

Drobná dumka poštovní

Ráda posílám pohledy.  V létě zvlášť.  V Praze je to ale velké dobrodružství. Dojde nebo ne? Myslím tím řádně ofrankovaný pohled vhozený do poštovní schránky. Na Letné, kde je vhazuji nejčastěji, je to vždycky velká loterie. Ale při posledním pokusu jsem zjistila, že ani osmička není skoupá v poskytování poštovního adrenalinu.  
Začátkem července jsem odeslala několik pohlednic. A pak odjela na dovolenou, čímž jsem v podstatě nechtěně vytvořila podmínky pro zajímavou poštovní soutěž. Dva pohledy posílané z Prahy, dva z Pobaltí. Pražská dvojice, odesílaná spolu, společně nedorazila. Do schránky v Praze 8 (na Letné, kde ty pohledy snad někdo žereJ,už se je posílat bojím) byly vhozeny v pondělí. Jeden přišel v pátek. Druhý až další středu, přičemž mezitím v pondělí přišel pohled, vhozený v pátek v Tallinnu! Ten z Prahy tedy až o dva dny později. A ten, co jsem hodila ve středu v Litvě, dorazil další den. Tedy drtivé vítězství pro pobaltskou poštu, zatímco u nás stále pokračuje ono napětí. Další dva pohledy z Prahy totiž nepřišly vůbecJ!!! 
To jen taková letní dumka, poštovníJ

P..S: a dneska dorazil na Letnou pohled z Řecka, který putoval déle než měsíc:-). Pošťáci prostě najeli na letní provoz:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat