pátek 23. září 2016

Doskočiště je tady

S podzimem přichází na trh moje pátá kniha, tentokrát věnovaná hrdinům protifašistického odboj, konkrétně parašutistům, kteří připravili atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Mediální prostor tomuto tématu přeje, a pokud bych všechny ty dokumenty, filmy a další aktivity, které v souvislosti s tímto tématem brala jako reklamu, pak bych mohla konstatovat, že tento svět je nám nakloněn a zájemci mohou kupovat. V neděli jde v televizi pravidelný dokument o atentátu, do českých kin se blíží slavný film Antropoid, probíhá i řada vzpomínkových akcí. Zájemci o detaily ze života těchto statečných lidí by pak mohli kupovat tuto knížku. Najdou zde příběhy jejich životů. Jsem tady trochu za „Boženu Němcovou“, která sbírala a dala dohromady pohádky. Já sbírala a dala dohromady příběhy statečných mužů, kteří se vrátili z Anglie zpátky do protektorátu, aby zde bojovali za naši svobodu.
Je to pátý počin, mám z ní radost. A s radostí ruku v ruce přichází druhý úkol, dostat knížku mezi lidi, ke čtenářům.  Dle slov Umberta Ecca je každá nová knížka jak malé dítě, dva roky minimálně se mu musíte intenzivně věnovat, aby chodilo a mluvilo. Respektive, aby knížka přišla mezi lidi. Řídím se jeho moudrem. Plánovala jsem klasický křest, ale pan nakladatel jde s dobou a tvrdí, že in je dneska virtuální realita. Takže budu natáčet knižní thriller:-)
Jinak, všechny knihy šly do distribuce, takže křest by stejně být nemohl. Kosmas učinil velkou objednávku, což mě tedy těší, ale i zavazuje.
A ten křest nezavrhuji, jen (doufám) posouvám. Do dlouhých listopadových či předvánočních večer. Do doby, když knihu již každý bude mít koupenou a na křest si přijde pro podpis:-)
A posedět a pohovořit, na milém křestním setkání.
Nyní se jdu chystat na natáčení. A těším se, že knížka poprvé vyráží mezi vás. Pokud se mi ozvou první kupci,(třeba přes moje stránky nebo zde) budu mít Vánoce už nyní:-). A následně celý podzim…

Šťastnou cestu, Doskočiště:-)

1 komentář:

  1. Jitko přeji ať kniha najde hodně čtenářů. Já se k nim přidávám :)

    OdpovědětVymazat