pátek 7. října 2016

Trochu drsná paralela...?

Modré zóny hýbou Prahou. Úředníci zjistili, že potřebují víc peněz a sáhli tedy k osvědčené metodě výběru. Namalovali čáry tam, kde ještě nejsou, zvýšili poplatky a tečka. S lidem se o věcech, které se jich týkají nediskutuje. Oni to vidí takto,a tak to bude. A kdyby náhodou někdo hodlal parkovat jinak, vyčlenili se peníze na zajímavě specificky sofistikované auto. 
Střih....
  Když jsem připravovala svou poslední knihu z druhé světové války, nakoukala jsem krom jiného i plno filmového materiálu. Často se v ulicích Prahy tehdy objevovalo auto, které bylo vybaveno tehdejší nejmodernější technikou a jezdilo ulicemi s cílem kontrolovat, špehovat a tyranizovat lidi. Prostě projíždělo ulicemi a zaměřovalo se na to, odchytit a zlikvidovat co nejvíce lidí.
Paralela
Pravda, tehdy šlo o život, takže to bylo drsné. Dnes jde jen o peníze a o svobodu. I proto je ta paralela nazvaná jako drsná. Ale Prahou opět jezdí stejné šmírácké auto, jako už jezdilo kdysi….
A zajímavé na tom všem je, že na to peníze jsou.
PS
A ještě jedno PS. Z nedávného pražského lijáku, který na osmičce udělal z některých ulic vodní laguny. Místo auta by se hodila spíš kanoe.  Auta se v modrých zónách (i mimo ně) v podstatě utopila.  A to je úřadům jedno. Zaprší a v ulicích je povodeň. Ale hlavně, že máme zóny!



Žádné komentáře:

Okomentovat