středa 14. prosince 2016

Zpomalování

Časy se mění. A tak jako kdysi bylo heslem doby zrychlování, fast foody a hudební hit Spěchám, který ale mám ráda dodnes, dnešek se zaštiťuje heslem zpomalování. Alespoň letošní advent tak vnímám, a možná i proto mám pocit, že jde nějak pomaleji, lépe a radostněji. Když se člověk nikam neřítí, lépe všechno vychutná. Pravda, první týden adventní se mi trochu vymkl, nakupilo se těch akcí najednou více, ale všechny byly kvůli nové knize, tedy ( z mého úhlu pohledu) velmi potřebné. A také velmi krásné. Proběhla setkání s mnoha zajímavými lidmi, zhmotnila se  i virtuální přátelství, což mě v některých případech těší obzvláště, kniha byla prostě vypravena do světa se vší parádou. Hned poté nastalo přeřazení na nižší rychlostní stupeň a je to paráda. A krásně mě v tomu utvrzuje i poslední vydání oblíbeného časopisu Moje Psychologie, který má taktéž na titulce vyzývavé Zpomalte. Pravda,některým lidem to vůbec nejde, musí se tomu učit. Ale člověk se učí celý život, tak proč se neučit zrovna zpomalování. To je, podle mého, celkem příjemný trénink. Je čas na slow food, píseň Loudání a pozvolné proplutí adventem. Třeba s novou knihou v ruceJ

2 komentáře:

  1. Každý rok si plánuji, jak v adventní době zpomalím. Nedaří se mi to nikdy. Vždy se nakupí moc akcí, moc práce, moc všeho... Letos jsem možná přece jen trošku zpomalila, ale jen díky naprosté nechuti cokoliv vánočního chystat a připravovat. To taky není to, co bych si představovala.
    O knížku jsem si napsala Ježíškovi, na ní se opravdu těším.
    Je ještě perlička - před pár dny se mi o Vás zdálo, sešly jsem se na Karlštejně. Asi opravdu potřebuju zpomalit - tak nějak celkově :-)
    Krásné adventní dny!

    OdpovědětVymazat
  2. Ali, také krásné adventní dny. A na Karlštejně bych Vás klidně a moc ráda potkala. Vlastně nejen na Karlštejně:-) Věřím, že Ježíšek knihu donese a že Vám udělá radost. Přeji, ať se nechť zlomí a svátky se vydaří. V klidném a pomalém rytmu.

    OdpovědětVymazat