pátek 14. dubna 2017

Velký pátek

Jako státní svátek. V naší ateistické zemi takřka protimluv, leč schválený a tak máme volný sváteční den. Lze jít do kostela, protože chrámy konzumu by měly být dle našich zákonodárců zavřeny.  Nebo na výlet, byť počasí moc vstřícné není. Nebo prostě jen tak velikonočně. Mám takové Velikonoce ráda.

4 komentáře:

  1. A nebo na výstavu do Veletržního paláce - velikonoční sleva. Smutním si tu nad tou fotkou, jednou to bude i u nás hodně bolet ale člověk se nedokáže na tu bolest připravit dopředu, tak si raději popřejeme veselé Velikonoce :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já smutním pořád, zítra by měl narozeniny:-(. Připravit dopředu se opravdu nejde a tak souhlasím, hezké a veselé Velikonoce přeji a užívejme přítomnost:-). A do Veletržního se chystám, nicméně děkuji za popíchnutí:-)

      Vymazat
  2. No, vidíš...taky ses chytla na zavřené krámy! Ono ne! Zákon byl schálen dřív, než Velký pátek-státní svátek- a tak z blacklistu vypadl... výjimka potvrzuje pravidlo. To by bylo moc jednoduché, kdyby zákon platil obecně a pro všechny stejně... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Chytla jsem se, jak na vějičku. Ale má to českou logiku, pohanské pondělí (nebo Pondělí?) svátek je a zavřeno je. Na Velký pátek se vesele obchoduje. Zase jsem jim skočila na špek:-) A s těmi výjimkami máš svatou pravdu!

    OdpovědětVymazat